Menestyskeittokirja Persiana tarjoaa Lähi-idän makuja modernilla ja kotoisalla otteella

25.1.2016

Iranilaissyntyinen, Lontoossa asuva Sabrina Ghayour on Lähi-idän ruokamaailman tähti, karismaattinen kokki ja arvostettu ruokatoimittaja. Hänen ensimmäinen keittokirjansa Persiana – Lähi-idän ruokaa joka makuun valittiin Britanniassa vuoden parhaaksi keittokirjaksi ja siitä tuli huikea myynti- ja arvostelumenestys. Yksinkertaisine resepteineen ja herkullisen värikkäine kuvineen kirja houkuttelee tutustumaan Lähi-idän ruokamaailmaan.

Haluat sitten valmistaa simppelin pataruoan helposti ja nopeasti tai askaroida monesta ruokalajista koostuvan juhla-aterian, löytyy Persiana-kirjasta ohjeet joilla onnistut. Kirjassa on yli 100 reseptiä, joiden joukosta niin kasvis- kuin sekasyöjät löytävät mieleisensä: mezejä, runsaita muhennoksia ja tagineja, raikkaita salaatteja ja mausteisia jälkiruokia.

Lähi-idässä ruoka ei ole pelkästään ravintoa. Ruokailu on merkittävä tapahtuma, johon kuuluu yhteisöllisyys”, kertoo Lontoossa säännöllisesti illalliskerhoja ja pop up -ravintoloita pyörittävä Sabrina Ghayour. ”Toivon, että tämä kirja osoittaa sinulle, että Lähi-idän ruoat, maut ja raaka-aineet ovat helposti lähestyttäviä ja mutkattomia ja siksi paljon helpompia valmistaa kuin ehkä aiemmin kuvittelit”, hän toteaa.

Vuoden paras keittokirja
– Observer Food Monthly Awards 2014

“Valloittava oodi runsaasti maustetulle, eksoottiselle ruoalle Lähi-idästä ja kauempaa.”
– A Little Bird

Persiana – Lähi-idän ruokaa joka makuun
alkuteos Persiana
Suomentanut Jenna Yli-Knuuttila
240 sivua
alkuteos Persiana
Suomentanut Jenna Yli-Knuuttila
240 sivua

Sabrina Ghayour

Kirjailija

Sabrina Ghayour

Lähi-idän ruokamaailman nouseva tähti Sabrina Ghayour on karismaattinen iranilaissyntyinen kokki ja ruokatoimittaja. Hän pyörittää Lontoossa säännölli...