Dekkaristi Vera Vala inspiroitui Seychelleillä viettämästään vuodesta

13.6.2018

20 vuotta Italiassa asunut Vera Vala muutti perheineen vuodeksi Seychelleille. Uusi asuinympäristö paratiisisaarilla näkyy Valan kuudennessa dekkarissa Suden hetki, joka kuvaa myös palmurantojen varjoisia puolia. Aurinkoinen veroparatiisi houkuttelee lomailijoiden lisäksi rikollisia ja tropiikissa vaanii myös näkymätön uhka, saarelta toiselle leviävä tautiepidemia.

Valan aikaisemmista dekkareista tuttu Arianna de Bellis on muuttanut miehensä työn perässä perheineen Intian valtamerelle. Bartolomeon virka rahanpesun ja terrorismin vastaisessa yksikössä muuttuu kilpajuoksuksi aikaa vastaan, kun hän selvittää, kuka on rokotekampanjasta koko maailmaa uhkaavaksi bioaseeksi muuttuneen ruttoepidemian takana. Arianna taas joutuu kohtaamaan pahimmat pelkonsa – ja menneisyytensä salaisuudet.

”Ammensin tähän romaaniin aineksia tapaamistani Euroopassa etsintäkuulutetuista mafiosoista, Seychellien aiempaan diktatuuriin liittyvistä henkilöistä sekä ruttoepidemiasta, jonka pelättiin levinneen Madagascarilta Seychelleille”, Vera Vala kertoo.

Vera Vala
Vera Vala on asunut Italiassa 20 vuotta. Hän on opiskellut kieltä ja kirjallisuutta, ja vapaa-aikanaan hän tutkii keittiökulttuurin saloja ja muinaishistoriaa.

Vera Vala, Suden hetki
457 sivua

Vera Vala

Kirjailija

Vera Vala

Kirjailija Vera Vala on asunut Italiassa yli 20 vuotta. Hän rakastaa italialaista ruokaa ja ratkaisi keski-iän kriisinsä aloittamalla psykologian opin...