Jouko Heikuran romaanissa tarjotaan äitienpäivälahjaksi yllätyksiä

9.4.2020

Kirjailija-toimittaja Jouko Heikuran neljäs romaani Lahja äidilleni  on yhdistelmä perhedraamaa ja jännitystä. Tasa-arvoloukkauksiin ja vähemmistöjen oikeuksiin erikoistunut asianajaja Timothy Stone tarjoilee äitienpäivänä vakavasti sairaalle Marja-äidilleen samppanjan ja kakun lisäksi yllätyksen, joka muuttaa heidän molempien elämän. Romaanin tapahtumat sijoittuvat kirjailijan kotikaupunkiin Lontooseen.

Timothy löytää äitinsä papereista kirjeen, jossa lukee: ”Avataan MS:n kuoltua.” Äidin syöpä on levinnyt, eikä paranemisesta ole toivoa. Aikaa on vähän, ja Timothy turvautuu arveluttaviin keinoihin, ettei äiti veisi mukanaan huolella varjelemiaan menneisyyden salaisuuksia.

"Halusin kirjoittaa jännittävän tarinan, jossa on mukana yhteiskunnallinen ulottuvuus. Kirjani tapahtumat sijoittuvat kotikaupunkiini Lontooseen, mutta siinä on myös vahva Suomi-kytkentä. Tarinan keskiössä ovat äiti ja poika ja kysymys, voiko tarkoitus pyhittää keinot ja milloin on oikein tehdä väärin", Jouko Heikura kertoo.  

Jouko Heikura, Lahja äidilleni
253 sivua

 

Jouko Heikura

Kirjailija

Jouko Heikura

Jouko Heikura (s. 1961) on Lontoossa asuva kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomien kirjeenvaihtajana Tukh...