Makkarasta on moneksi

1.10.2018

Makkara! Tee sitä. Syö sitä. on komea kirja kaikille hyvästä liharuoasta pitäville. Kirja kertoo makkaranvalmistuksen historiasta Suomessa, esittelee kotimaisia makkaraklassikkoja, neuvoo makkaranvalmistuksen niksit ja antaa ohjeita niin makkaroiden kuin makkararuokien valmistukseen. Makkarasta on moneksi. Uutuuskirjan ohjein voit valmistaa vaikkapa joulumakkaraa, poromakkaraa tai vegemakkaraa sekä säväyttää tarjoamalla tutun HK:n Sinisen vaikkapa New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin tapaan.

Kirjan tekijöihin makkarat ovat jättäneet jo lapsuusvuosina hyvin mielessä säilyneen jäljen. Rotissööri Kari Martialan lempiwurstia saa vain Turun kauppahallista, ja keittiömestari Helena Lylyharjua lämmittävät joskus kylmät HK:n pakettinakit. ”Makkara on monelle suomalaiselle tuttu ja turvallinen herkku. Esimerkiksi saunamakkara on kiinteä osa Suomi-kuvaa, siinä missä sauna ja suomalainen luonto”, he toteavat.

Kari Martiala on palkittu ruokatoimittaja ja valokuvaaja, keittiömestari Helena Lylyharju on myös ruokatoimittaja. Molemmat ovat mm. Paistinkääntäjien ja Suomen Keittiömestariyhdistyksen jäseniä. He ovat aiemmin kirjoittaneet useita ruokakirjoja, viimeksi teoksen Parasta pöytään – Suomalaisen gastronomian historia (2017).

Makkara! Tee sitä. Syö sitä.
190 sivua

Kirjailijat

Kari Martiala

Palkittu ruokatoimittaja ja valokuvaaja Kari Martiala on kokenut kulinaristi ja ruoka- ja tietokirjailija. Hän on myös mm. Paistinkääntäjien jäsen. Vu...

Helena Lylyharju

Keittiömestari Helena Lylyharju on kokenut kulinaristi, ruokatoimittaja ja ruoka- ja tietokirjailija. Hän on myös mm. Paistinkääntäjien jäsen. Vuonna ...