Tunnista tapasi reagoida stressiin ja edistä hyvinvointiasi kiinalaisen lääketieteen avulla

24.2.2015

Denis Vinokur käsittelee kirjassaan Tuli, maa, vesi kiinalaista lääketiedettä nykypäivän näkökulmasta. Olemme erilaisia ja reagoimme esimerkiksi stressiin eri tavoin. Kirjan avulla jokainen voi tunnistaa oman elementtityyppinsä ja oppia ymmärtämään, mikä edistää omaa yksilöllistä hyvinvointia ja millainen ruokavalio itselle parhaiten sopii. Mukana on myös hengitys- ja meditaatioharjoituksia eri elementtityypeille.

Elementtityypit: tuli, maa, metalli, vesi ja puu auttavat näkemään omia vahvuuksia ja heikkouksia. ”Elementtityypit voivat toimia välineenä ymmärtää hyvinvointiimme liittyviä syy-seuraussuhteita sekä yhdistää pirstaleista tietoa terveydestämme kokonaisuuksiksi. Oman elementtityypin, joka voi joskus vaihdella eri elämänvaiheiden myötä, voi tunnistaa monenlaisten stressin synnyttämien fyysisten tai psyykkisten oireiden kautta. Niiden avulla voi parhaimmillaan edistää itsetuntemusta ja tunnistaa seikkoja vaivojen taustalla,” Denis Vinokur kertoo.

Kaupat pursuavat nykyään mitä erilaisimpia, ympäri maailmaa tuotuja elintarvikkeita. Monet noudattavat erilaisia dieettejä laihtuakseen tai voidakseen paremmin. Aikaa myöten tiukkojen ruokavalioiden noudattaminen käy monesti vaikeaksi. Radikaalit ruokavalion muutokset ovat elimistölle stressaavia.

Kiinalaisessa lääketieteessä se keitä olemme, määrittää sen, mikä on meille hyödyllisintä ravintoa ja se mitä syömme, vaikuttaa siihen, millaisia olemme. Ruoka nähdään ennaltaehkäisevänä lääkkeenä, jota nautitaan myös parantavien ominaisuuksien vuoksi ennen kuin tarvitaan varsinaisesti lääkkeitä. Monien pienten ja isojen terveysvaivojen takana ovat epäsopivat elämäntavat, joista ruokavalio on keskeisimpiä.

Tuli, maa, vesi – Hyvinvointia kiinalaisesta lääketieteestä
191 sivua

Denis Vinokur

Kirjailija

Denis Vinokur

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Denis Vinokur aloitti kiinalaisen lääketieteen opiskelun 1995 ja on käynyt kaksi alan koulutusta. Hän on pitänyt...