Iida Rauman Seksistä ja matematiikasta sai Tulenkantaja-palkinnon

21.3.2016

Iida Rauman toinen romaani Seksistä ja matematiikasta sai lauantaina Tulenkantaja-vientikirjapalkinnon. Tulenkantaja-palkinto on Aamulehden ja tamperelaisen Tulenkantajat-kirjakaupan suomalaisen kirjallisuuden vientiä kiihdyttämään perustama palkinto, joka myönnettiin nyt neljättä kertaa. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa. Seksistä ja matematiikasta sai viime vuonna myös Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon.

Palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtaja Tuomas Kyrö, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies Markus Määttänen, Tulenkantajat-kirjakaupan vanha isäntä Erkki Kiviniemi ja nuori isäntä Ville Hytönen, Lännen median päätoimittaja Matti Posio sekä kirjallisuudentutkija Hanna Samola. Puheenjohtaja Tuomas Kyrö toimii voittajakirjailijan mentorina kirjallisuusviennin kysymyksissä.

Tuomas Kyrö luonnehtii Rauman romaania kirjaksi, joka sisältää ensimmäisestä lauseesta lähtien houkuttavaa kerrontaa. ”Lukijaan täytyy jäädä jälki. Teemojen vakavuudesta huolimatta kirja on rento, koska se on varma. Teoksessa ja sen tekijässä löytyy kiinnostavuutta varmasti myös ulkomaiden markkinoilla”, Kyrö toteaa Aamulehdelle.

Muut Tulenkantaja-ehdokkaat olivat Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat, Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä, Elina Hirvosen Kun aika loppuu, Anneli Kannon Pyöveli ja Laura Lindstedtin Oneiron. Viime vuonna palkinnon sai Anni Kytömäen romaani Kultarinta.

Iida Rauma, Seksistä ja matematiikasta
476 sivua

Iida Rauma

Kirjailija

Iida Rauma

Iida Rauma (s. 1984) on Turussa ja Helsingissä viihtyvä kirjailija ja valtiotieteiden maisteri, jonka esikoisromaani Katoamisten kirja (2011) oli Hels...