Talvisota 1939–1940 on uuden sukupolven perusteos Suomen historian käännekohdasta

26.10.2016

Vesa Nenyen, Peter Munterin ja Toni Wirtasen nyt suomeksi ilmestynyt teos Talvisota 1939–1940 on kansainvälisen tason kuvitettu tietokirja, joka kertaa sodan taustat ja antaa tarkan kuvan sotatapahtumien etenemisestä. Moniulotteisten karttojen ja huolella valittujen SA-arkistokuvien myötä teos antaa hyvän kokonaiskäsityksen talvisodasta myös nuoremmille sukupolville.

Kirja osoittaa, kuinka lähestyvä sota Neuvostoliiton kanssa oli käytännössä katsoen väistämätön ja kuinka Suomi taisteli maailman mahtavinta armeijaa vastaan. Maailma oppi tuntemaan 105 päivää kestäneen konfliktin talvisotana. Suomi puolustautui urhoollisesti, kunnes Neuvostoliitto kyllääntyi sotaan ja suostui rauhaan. Teos päättyy rauhansopimuksen solmimiseen ja tarkastelee sitä seuranneita välittömiä sosiaalisia ja taloudellisia ongelmia.

Kronologisesti etenevää teosta täydentävät suomalaisten ja neuvostoliittolaisten komentajien esittelyt. Alun perin englannin kielellä julkaistun kirjan on suomentanut sotakirjailija, -historioitsija ja toimittaja Simo Liikanen.

Vesa Nenye, Peter Munter ja Toni Wirtanen
Talvisota 1939–1940
Alkuteos Finland at Winter War. The Winter War 1939-40
Suomentanut Simo Liikanen
294 sivua

Kirjailijat

Vesa Nenye

Englannissa kansainvälistä kauppaa harjoittava Vesa Nenye perusti Peter Munterin kanssa Puolenkuun Pelit -ketjun. Nenye palveli armeijassa panssarivau...

Toni Wirtanen

Toni Wirtanen on 21 suomalaista listaykköstä tehneen Apulanta-yhtyeen lauluntekijä ja reservin alikersantti.

Peter Munter

Peter Munter perusti Vesa Nenyen kanssa Puolenkuun Pelit -ketjun. Munter on taustalta strategiapelien tekijä ja työskennellyt mm. suurten historiatapa...