Matti Laineen dekkari vie jääkiekon huipulta harmaalle pelikentälle

13.9.2012

Mitä urheilijalle tapahtuu, kun ura on ohi? Minkälaisia ovat ne arvet, joita hän kantaa mukanaan loppuelämänsä? Matti Laineen lätkädekkari Pahojen miesten seura on verenmakuinen kuvaus entisen NHL-veskarin matkasta kiekkokaukalosta alamaailman hämärälle pelikentälle, jossa mihinkään ei voi luottaa.

Elias Vitikan NHL-veskarin ura tyssäsi alkuunsa. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, hän elää yksinäistä elämää taksikuskina Helsingissä. Eräänä iltana taksin kyytiin nousee nuoria lätkäkarjuja sekä vanhempi huoltaja, joka tunnistaa entisen huippulupauksen. Mies tarjoaa Eliakselle hämärän keikan, joka vie hänet takaisin kaukalon laidalle, pahojen miesten seuraan.

Kirjailija ja näyttelijä Matti Laine on seurannut koko elämänsä jääkiekkoa. Myös lajin raadollinen puoli kiehtoo häntä. ”Elämä voi heitellä hyvinkin rajusti uransa lopettanutta huippu-urheilijaa. Alamaailman ja jääkiekkokaukalon lainalaisuudet eivät lopulta ole niin kovin kaukana toisistaan – hierarkkisuus, ankaruus ja pelon hallinta, oman ryhmän puolustaminen hinnalla millä hyvänsä… Listaa voisi jatkaa pitkään”, Laine pohtii.

Pahojen miesten seura
371 sivua

Matti Laine

Kirjailija

Matti Laine

Matti Laine (s. 1976) on helsinkiläinen näyttelijä ja kirjailija. Hän on opiskellut Tampereen yliopiston draamalinjalla ja Teatterikorkeakoulussa, josta hän valmistui näyttelijäksi. Laine arvostaa hyvää ruokaa, sielukasta musiikkia ja taitavia jalkapalloilijoita.