Romaani, joka vie lukijan onnellisuuden alkulähteelle

21.3.2019

Ranskalainen Laurent Gounelle on villinnyt maailmaa self help -romaaneillaan. Sinä päivänä opin elämään on valoisa ja inspiroiva romaani, joka kutsuu lukijan pohtimaan onnellisuutta tässä ajassa. Gounellesta tuli sensaatiomainen menestys jo esikoisromaanillaan Matka yli onnen esteiden (2018). Se on myynyt maailmanlaajuisesti jo yli miljoona kappaletta.

Etsi jumalallista itsestäsi sen sijaan että etsisit pirua muista.

Sanfranciscolaisen Jonathanin elämä on arkista taistelua saavuttamatta jääneiden tavoitteiden, liikenneruuhkien ja maksamattomien laskujen kanssa sekä tasapainoilua hyvän isän, ex-miehen ja naapurin rooleissa. Eräänä sunnuntaina hän kävelee rantakadulla, kun nuori ennustajanainen vaatii saada kertoa hänen tulevaisuutensa. Nainen kalpenee nähdessään jotain, mitä ei olisi halunnut nähdä. Vaikka Jonathan pitää ennustuksia hölynpölynä, hämmentävä kohtaaminen pysäyttää hänet pohtimaan elämäänsä: Mihin tämä kaikki johtaa? Onko elämä pelkkää raatamisen ja lyhytaikaisten, turhanpäiväisten nautintojen vuorottelua?

Tulee päivä, kun Jonathan ei jaksa nousta sängystä. Hän ottaa tauon työstään vakuutusyhtiössä ja lähtee etsimään vastauksia. Luonnon rauhassa vietetyt hetket ja keskustelut elämäniloisen, boheemin Margie-tädin kanssa käynnistävät mullistavan muutoksen Jonathanin tavassa nähdä maailma. Mitä on todellinen onni, ja mistä sen voi löytää?

Hyvin eläminen on sitä, että valmistautuu kuolemaan niin ettei tarvitse haikailla mitään.

Laurent Gounelle, Sinä päivänä opin elämään
alkuteos Le jour oú j'ai appris à vivre
suomentanut Lotta Toivanen
250 sivua

Laurent Gounelle

Kirjailija

Laurent Gounelle

Laurent Gounelle (s. 1966) on kansainvälisesti menestynyt kirjailija ja henkisen kehityksen asiantuntija. Hänen suositut self-help-romaaninsa heijaste...