Tulokset haulle :

Kirjat

Ajankohtaista

Milja Kauniston uutuus vie vuoden 1900 Pariisiin kuvanveistäjä Ville Vallgrenin jalanjäljille, 20.9.2019

Ennen asettumistaan Etelä-Ranskan maaseudulle kirjailija ja musiikintekijä Milja Kaunisto asui vuosikausia Pariisissa, ja hän tuntee Montmartren kujien kutkuttavan historian. Tulenpunaisessa kabareessa seurataan Pariisin maailmannäyttelyn pystytystä suomalaisen kuvanveistäjä Ville Vallgrenin ja pahamaineisen Saint-Lazaren naisvankilan vartijakokelas Albert S. Grosjeanin silmin.

Ammattisotilaan toimintajännärissä on faktat kohdallaan, 6.6.2019

Kirjailija Seppo Mustaluoto on tehnyt pitkän uran ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä. Tämä näkyy lopputuloksessa, sillä Mustaluodon jännäreissä pienimmätkin yksityiskohdat ovat uskottavia. Nyt ilmestyvä Kuoleman safari on toinen entisestä erikoisjoukko-operaattorista Janne Norrmanista kertova kirja. Seppo Mustaluoto esiintyy dekkariviikon lauantaitapahtumassa 15.6. Helsingin keskustakirjasto Oodissa klo 16.

Tulenarkoja asioita on polttavan ajankohtainen romaani halusta hallita elämää, joka ei ole hallittavissa, 27.3.2019

Yhdysvaltalaisen Celeste Ngn tarkkanäköinen romaani Tulenarkoja asioita osoittaa, mikä vaara piilee uskomuksessa, että sääntöjä noudattamalla voi hallita elämää. Romaanissa kaksi erilaista perhettä joutuu törmäyskurssille, ja se käsittelee suuria kysymyksiä: Mikä on oikein ja mikä väärin? Kenellä on oikeus olla äiti? Mitä voi antaa anteeksi? Tulenarkoja asioita on myynyt yli miljoona kappaletta kotimaassaan Yhdysvalloissa, jossa se pysyi New York Timesin bestsellerlistalla lähes vuoden. Goodreads-lukijat äänestivät sen parhaaksi romaaniksi vuonna 2017. Tuottaja ja näyttelijä Reese Witherspoon on ostanut teoksen tv-oikeudet ja tähdittää tulevaa minisarjaa.

Omakohtainen esikoisromaani kertoo suomalaisgraafikon vuodesta kiinalaisessa pelifirmassa, 18.3.2019

Roviollakin työskennellyt Emma Kantanen on Aalto-yliopistosta valmistunut taiteen maisteri, peligraafikko, kuvataiteilija ja kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Nimi jolla kutsutaan öisin tutustuttaa lukijan pekingiläiseen työ- ja yöelämään. Se on rohkea ja hurja tutkimusmatka vieraaseen kulttuuriin, uusiin ihmissuhteisiin ja identiteettiin puhelimen automaattikääntäjän ja vaistojen toimiessa kompassina.

Dekkariseura palkitsi Dolores Redondon ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla, 5.3.2019

Dekkariseura palkitsi Dolores Redondon ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla

Esikoiskirjailija Niina Mero kirjoittaa ja tutkii romanttista viihdekirjallisuutta, 26.2.2019

Englantilainen romanssi on Niina Meron eskapistinen ja ahmittava esikoisromaani. Siinä ihastutaan Oxfordissa, selvitellään kadonneen aatelismiehen tapausta ja mennään sekaisin kirjallisuudesta. Romaani on populaarikulttuuri- ja kirjallisuusviitteineen oikea herkkupala kaikille englantilaisia tv-sarjoja seuraaville ja 1800-luvun klassiset rakkausromaanit lukeneille. Niina Mero tekee väitöskirjaa nykypäivän romanttisesta viihdekirjallisuudesta Suomessa.

Ville Hytösen erotiikalla ladattu romaani Luumun polte maalaa terävän kuvan Balkanista, 19.2.2019

Luumun polte on kolmen ihmisen rakkaustarina kaikkine kujeineen ja kiemurteluineen. Se kertoo epäsuhtaisen parin, serbimies Srđanin ja bosnialaisen Zoranan yhteiselosta. Tarinan kertojana on mystinen mustarastas. Tallinnassa asuva kirjailija Ville Hytönen tutustuttaa lukijan Knez Selon kylään serbialaisella vuorella ja vie rekka- ja linja-autokyydillä Belgradiin.

Katja Kokon Kuulaan kaunis on laadukas opas korealaiseen ihonhoitoon , 14.2.2019

Luonnonkosmetiikkamaailman valovoimainen vaikuttaja ja korealaisen ihonhoidon pioneeri Katja Kokko kokoaa tietotaitonsa yksiin kansiin kirjassa Kuulaan kaunis – korealainen ihonhoito. Kuulaan kaunis käy läpi korealaisen ihonhoitorutiinin vaiheet ja kertoo, miten tutkia raaka-ainelistoja ja valita oikeat tuotteet omalle iholle. Kirjassaan Kokko opastaa, miten korealaisen ihonhoitorutiinin voi muokata arkeen sopivaksi ja saada aikaan näkyviä tuloksia. Runsailla käytännön vinkeillä onnistuu vasta-alkajakin, mutta Kuulaan kaunis tarjoaa uutta tietoa myös rutiinia jo noudattaville sekä kauneudenhoidon ammattilaisille.

Jojo Moyes lumoaa lukijansa hevosaiheisella romaanilla Kuinka painovoimaa uhmataan, 30.1.2019

Brittiläinen viihdekirjailija Jojo Moyes valloitti maailman koskettavalla Kerro minulle jotain hyvää -trilogialla. Jojo Moyesin romaanit ovat sulattaneet lukijoiden sydämiä jo yli 44 kielellä, ja kirjoja on myyty yli 38 miljoonaa kappaletta. Kuinka painovoimaa uhmataan on aiemmin suomentamaton helmi Moyesin laajasta tuotannosta. Kuinka painovoimaa uhmataan on koskettavan kaunis kuvaus elämän haavoittuvaisuudesta, suurista unelmista ja tahdonvoimasta.

Onko self help -oppaista todella apua elämänmuutokseen?, 11.1.2019

Lontoolaisen Marianne Powerin Rikkaaksi, hoikaksi, naimisiin on elämänmakuinen ja yhteiskunnallinen teos onnellisuuden löytämisestä. Itseapukirjallisuuden suurkuluttajaksi tunnustautuva Power on kolmekymppinen nainen, joka paiskii töitä, yrittää olla hyvä ihminen ja maksaa vuokransa säntillisesti. Elämän tarkoitus on kuitenkin kadonnut. Power päättää lukea 12 self help -opasta ja kokeilla, millaista on elää oppaiden ohjeiden mukaisesti.

Miljoonat lukijat hurmanneen Louisa Clarkin tarina saa päätöksen Jojo Moyesin romaanissa Elä rohkeasti , 27.8.2018

Häikäisevän suurta suosiota nauttivan viihdekirjailijan Jojo Moyesin kirjoja on myyty jo yli 38 miljoonaa kappaletta 44 kielellä. Moyesin romaanit ovat nousseet 12 maassa myyntilistojen ykkösiksi. Jojo Moyesin uutuusteos Elä rohkeasti on lämminhenkinen päätösosa Kerro minulle jotain hyvää -trilogialle. Se on elämänmakuisen rehellinen ja ihmisyyden moninaista kirjoa kuvaava kasvutarina.

Ammattisotilaan toimintajännäri käsittelee erikoisjoukkotoimintaa, 13.8.2018

Slaavilainen peli on ammattisotilaana ja lainvalvontaviranomaisena eri puolilla Suomea ja kansainvälisissä tehtävissä toimineen Seppo Mustaluodon esikoisromaani. Vauhdikas toimintajännäri tempaa lukijan operaatioihin Balkanilla, Ukrainassa ja Venäjällä. Romaanissa näkyy Mustaluodon asiantuntemus erikoisjoukkotoiminnasta ja tarinaniskijän taidot. ”Olen ollut operaatioissa muutamissa romaanin tapahtumapaikoissa”, hän kertoo.

Espanjan myydyimmän kirjailijan palkittu romaani on kiehtova kirjallinen mysteeri, 28.5.2018

Dolores Redondo nousi viime vuonna Espanjan myydyimmäksi kirjailijaksi ohittaen Carlos Ruiz Zafónin ja suuret kansainväliset nimet, kuten Ken Folletin. Tämän kaiken minä annan sinulle vie lukijan Galiciaan, missä viinitilat, vanhat kartanot ja luostarit luovat poikkeukselliset puitteet noir-henkiselle mysteerille. Romaani on saanut Planeta de Novela -palkinnon, joka on suurin yksittäiselle kirjalle annettu palkinto, arvoltaan 601 000 euroa.

Anna Gavalda luotaa taitavasti ja herkästi ihmismielen haurautta, 31.1.2018

Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on ranskalaisen novellitaiturin Anna Gavaldan uusi tarinakokoelma. Se on täynnä surua ja suuria menetyksiä, mutta siinä on myös kirjailijalle ominaista pienen ihmisen ymmärrystä ja toivoa. Gavaldan maailmassa on aina ilahduttava, havahduttava, hivenen anarkistinen särmä.

Rakkautta, surua ja uhrauksia – naistenviihteen ykkösnimi Jojo Moyes häikäisee jälleen, 11.9.2017

Taiteilijapiirien nouseva tähti ja kauppaneiti. Surun murtama nuori leski ja taidevarkauksien tutkija. Kaksi vuosisadan erottamaa rakkaustarinaa, joita yhdistää sodan aikana kadonnut maalaus. Sota-aikana varastetun taiteen palauttaminen alkuperäisomistajille on aihe, joka herättää runsaasti keskustelua. Menestyskirjailija Jojo Moyesin Ne, jotka ymmärtävät kauneutta käsittelee romantiikan ohella moraalista ongelmaa taitavasti ja herkästi hittiteoksen Kerro minulle jotain hyvää tavoin.

Selja Ahavan uutuus on rehellinen ja kaunis romaani kipeästä luopumisesta, 9.8.2017

On lauseita, jotka jakavat ajan kahtia. Yhdellä tällaisella nainen menettää miehensä. Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa on romaani naisesta, joka haluaa merkitä miehensä muistiin ja tallettaa jokaisen yksityiskohdan menetyksensä karttaan.

Oonko ihan normaali? on suorapuheinen ja raikasääninen YA-romaani mielenterveysongelmista ja feminismistä, 2.2.2017

Vastustamattoman herkullista huumoria kupliva Oonko ihan normaali? on maailmalla menestyneen young adult -trilogian avaus, joka käsittelee tyrmäävän tarkasti pakko-oireista häiriötä (OCD) ja teinivuosien epävarmuutta. Nuorten parissa työskennellyt toimittaja Holly Bourne on luonut voimaannuttavan ja hullunhauskan kirjasarjan, joka jokaisen aikuisenkin pitäisi lukea.

Mentaalivalmentaja Minna Marshin rohkea uutuuskirja Intohimo auttaa löytämään arjen ekstaasin, 24.1.2017

Riittääkö sinulle kytevä innokkuus vai haluatko löytää elämääsi paloa, tavalla joka sytyttää juuri sinut? Minna Marshin Intohimo – Sytytkö? ohjaa käytännönläheisillä vinkeillä arjen ekstaasin, elämää muuttavan radikaalin intohimon ja seksuaalienergian pariin. Normeja haastavassa kirjassaan Marsh kutsuu tutkimaan omia tervehdyttävän intohimon mahdollisuuksia.

Linda Olssonin uutuusromaani Sisar talossani on herkkä kuvaus vaikeasta sisarsuhteesta, 11.1.2017

Sisar talossani on kertomus selityksiä etsivistä siskoksista, jotka ovat eläneet lapsuutensa yhdessä mutteivät jakaneet sitä. Haikean kaunis teos maalaa vivahteikkaan kuvan aikuisten sisarusten välisestä jännitteestä ja kipeiden muistojen taakasta. Linda Olsson kirjoitti uutuusromaaninsa samassa pohjoisespanjalaisessa Cadaquésin kylässä, jonne kirjan tapahtumat sijoittuvat.

Menestyskirjailija Jojo Moyesin Parillisia ja parittomia on nykyaikainen ja hurmaava rakkaustarina, 30.12.2016

Kerro minulle jotain hyvää -menestyskirjan luoja Moyes palaa uudella hittiteoksella. Parillisia ja parittomia on vetovoimainen yhdistelmä matkakertomusta, rakkaustarinaa ja perhedraamaa. Teos sukeltaa yksinhuoltajaäiti Jess Thomasin arkeen, joka on jatkuvaa tasapainoilua työpaikkojen ja lastenhoidon välillä.

Akvarelleja Engelin kaupungista on kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja 2016 , 24.11.2016

Dramaturgi ja kirjailija Jukka Viikilän romaani Akvarelleja Engelin kaupungista on voittanut tämänvuotisen kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Suomen Kirjasäätiön jakama palkinto on 30 000 euroa ja voittajan valitsi toimittaja ja tuottaja Baba Lybeck kuuden ehdokkaan joukosta.

Ville Suhosen tietokirja Ompelijatar tarkentaa kuvaa teloitetusta Martta Koskisesta ja Suomen poliittisesta ilmapiiristä 1910-40-luvuilla, 6.10.2016

28.9.1943 Malmin ampumaradalla teloitettu 46-vuotias ompelijatar Martta Koskinen muistetaan kuolemastaan, mutta millainen oli hänen elämänsä? Mikä teki hänestä kuolemaantuomitun? Elokuvaohjaaja ja kirjailija Ville Suhonen tuo kirjassaan Ompelijatar esiin uutta tietoa ainoasta sotavuosina 1939–44 teloitetusta suomalaisesta naisesta, joka tuomittiin kuolemaan maanpetoksesta toimittuaan mm. maanalaisen vastarintaliikkeen viestinviejänä.

Teknologia tekee ihmisistä jumalia Hannu Rajaniemen novellikokoelmassa Näkymättömät planeetat , 18.8.2016

Kriitikoiden ylistämästä Kvanttivaras-trilogiasta tunnetun tieteiskirjailija Hannu Rajaniemen uusin teos Näkymättömät planeetat tempaisee mukaan maailmoihin, joissa rinnakkain kulkevat vastakohdat: luonto ja teknologia, metsä ja kaupunki, isä ja poika. Virtuoosimaisella otteella Rajaniemi sekoittaa novellikokoelmassaan teknologiaa ja juurevaa, suomalaista mytologiaa, kun ihmiset ja jumalat kohtaavat – sekä vaihtavat osia.

Menestyskirja H niin kuin haukka on aseistariisuva tositarina surutyöstä ja luontosuhteesta, 21.3.2016

Englantilaisen Helen Macdonaldin H niin kuin haukka on puhuttelevan rehellinen ja kieleltään lyyrisen kaunis teos isän kuolemaa seuranneesta surutyöstä, siinä auttaneesta lapsuuden intohimosta, haukankasvatuksesta sekä ihmisen luontosuhteesta. Kirjasta tuli välittömästi myyntimenestys Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Norjassa. Se sai muun muassa arvostetut Costa ja Samuel Johnson -kirjallisuuspalkinnot, ja sen käännösoikeudet myytin nopeasti yli kahteenkymmeneen maahan. Time-lehti valitsi H niin kuin haukan vuoden 2015 parhaaksi tietokirjaksi. Kirjailija Helen Macdonald vierailee Hel Lit -festivaaleilla Helsingissä 13.–14.5.2016

Opas unelmien vaatekaappiin, kauniiseen oloon ja laskuvirran tyrehdyttämiseen, 7.3.2016

Tuskastuttaako sinua kun täpötäydestä kaapista ei taaskaan löydy mitään päällepantavaa? Ostitko viime palkkapäivänä vaatteen, jonka olet jo unohtanut? Tiedätkö ylipäätään, mihin rahasi kuluvat? Entinen himoshoppaaja Hannele Lampela jakaa kirjassaan Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta oppinsa, joiden avulla löydät avaimet rauhallisempiin aamuihin ja nautintoon siitä, kun kaapista löytyy aina sopivia vaatteita.

Jojo Moyesin yli viisi miljoonaa kappaletta myynyt läpimurtoromaani saa jatkoa, 15.2.2016

Suomalaisetkin lukijat lämpimällä ja omintakeisella romaanikerronnallaan hurmannut englantilainen Jojo Moyes on kirjoittanut itsenäisen jatko-osan menestyskirjalleen Kerro minulle jotain hyvää (2015). Kirjailija päätti kirjoittaa jatko-osan saatuaan valtavasti yhteydenottoja lukijoilta, jotka halusivat tietää kuinka tarina jatkuu. Jos olisit tässä kertoo elämästä läheisen menettämisen jälkeen, uusista aluista ja kaiken voittavasta rakkaudesta. Moyesin läpimurtoromaani Kerro minulle jotain hyvää nähdään pian valkokankaalla. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 15.7.

Menestyskeittokirja Persiana tarjoaa Lähi-idän makuja modernilla ja kotoisalla otteella, 25.1.2016

Iranilaissyntyinen, Lontoossa asuva Sabrina Ghayour on Lähi-idän ruokamaailman tähti, karismaattinen kokki ja arvostettu ruokatoimittaja. Hänen ensimmäinen keittokirjansa Persiana – Lähi-idän ruokaa joka makuun valittiin Britanniassa vuoden parhaaksi keittokirjaksi ja siitä tuli huikea myynti- ja arvostelumenestys. Yksinkertaisine resepteineen ja herkullisen värikkäine kuvineen kirja houkuttelee tutustumaan Lähi-idän ruokamaailmaan.

Hulvaton nyyhkytarina muistuttaa siitä, mikä elämässä on todella tärkeää, 7.1.2016

Fausto Brizzin 100 onnen päivää on raikkaan omaperäinen veijaritarina elämän pienistä iloista, tehtyjen vääryyksien korjaamisesta sekä rakkaudesta. Hersyvän hauska ja koskettava romaani kuvaa, mitä kuin viimeistä päivää eläminen oikeasti on. Elokuvistaan tunnetun Brizzin kirjasta tuli nopeasti myyntimenestys kotimaassaan Italiassa, ja käännösoikeudet myytiin heti yli 20 maahan.

Karin Ehrnroothin romaani Hamburg blues on nuoruus miljoonakaupungissa, 14.12.2015

Karin Ehrnroothin toinen romaani Hamburg blues on nuoren ihmisen matka miljoonakaupungin sykkeeseen, taiteen maailmaan ja lopulta omaan itseensä. Se kuvaa 1980-luvun taide- ja opiskelijaelämää Hampurissa nuoren, uteliaan ja joskus uhmakkaankin kertojan silmin. Romaanin blueslaulun kaltaiset, värikkäät kuvat pureutuvat universaalilla tavalla nuoruuden kipupisteisiin: kotoa irtautumiseen, rajojen ylittämiseen, rakkaudessa epäonnistumiseen ja vierauden kokemiseen. Teos on ilmestynyt myös ruotsiksi nimellä Hamburg blues – Roman.

Minna Marshin Mentaaliherätys!-kirja ravistelee tarttumaan unelmiin heti, 28.9.2015

”Hyvin harva meistä tietää, miten paljon meillä on elinpäiviä jäljellä. Ehkä niitä on vielä vuosikymmeniä, ehkä edessä on jo loppusuora. Silti me elämme usein kuin pelivaraa riittäisi loputtomiin ja muutosta voisi lykätä aina eteenpäin”, toteaa mentaalivalmentaja Minna Marsh. Mentaaliherätys!-kirja kertoo, miten mieli toimii ja miten mieltä voi treenata niin, että muutosta tapahtuu ja tavoitteet toteutuvat. Kirjan opit ja käytännön harjoitukset sopivat elämänhallinnan aamukelloksi kenelle tahansa.

Alice Hoffmanin uusin romaani on 1900-luvun alun New Yorkiin sijoittuva maaginen rakkaustarina , 23.9.2015

Suositun amerikkalaiskirjailija Alice Hoffmanin Ihmeellisten asioiden museo on lumoava kertomus kahden yksinäisen nuoren elämästä ja kohtaamisesta karussa 1900-luvun alun New Yorkissa. Nopeasti kehittyvässä kaupungissa yhteiskuntaluokkien välillä vallitsee pohjaton kuilu: naisia ja lapsia kohdellaan kaltoin, työläisten olot ovat surkeat, kauppaa käydään niin esineillä kuin ihmisilläkin. Hoffmanin uusin teos nostaa hänet amerikkalaisten kirjailijoiden kärkikastiin.

Rakastettu menestyskirjailija Linda Olsson Helsinkiin ja Turun kirjamessuille lokakuun alussa, 14.9.2015

Jo esikoisromaanillaan Laulaisin sinulle lempeitä lauluja maailmanmaineeseen noussut kirjailija Linda Olsson vierailee Suomessa lokakuun alussa. Olsson kiertää kertomassa tänä vuonna ilmestyneestä romaanistaan Kun mustarastas laulaa Helsingissä 1.–2.10. ja Turussa 3.–4.10. Uutuusromaani on Olssonin neljäs, ja se on vahva kertomus kirjallisuuden ihmisiä yhdistävästä voimasta.

Seksikäs kaupunkiromaani Asemapaikka New York kuvaa kirjeenvaihtajan syksyä 2001, 6.8.2015

Jouko Heikuran Asemapaikka New York on yhtä aikaa viihdyttävä seikkailu ja terävä näkökulma syyskuuhun, joka muutti koko maailman. Se vie lukijan suurkaupungin kaduille ja baareihin, joissa ilma on historiasta sakeaa ja maailmanpolitiikka sekoittuu shampanjaan. Heikuran edellisistä romaaneista tuttu suomalainen kosmopoliitti ja raudanluja toimittaja Rakel Varga (ent. Aho) asettuu asumaan legendaariseen Hotel Chelseaan ja raportoi taas sieltä, minne koko maailman katseet kääntyvät.

Suomaalaiset-romaani raottaa menneisyytemme verhoa, 31.7.2015

Mauri Paasilinnan romaani Suomaalaiset vie lukijan kivikaudelle. Millaisia olivat esi-isämme, heidän murheensa, pelkonsa ja ilon hetkensä? Kuinka he selviytyivät ajasta, jolloin ihmisten onnea uhkasivat toisenlaiset vaarat kuin nykyisin? Suomaalaiset on verevä selviytymistarina ja huikea matka menneisyyteemme.

Nuori juutalaisnainen pakeni vuosiksi maan alle natsien Berliinissä, 16.3.2015

Sitten juoksin pakoon on tositarina saksanjuutalaisen Marie Jalowicz Simonin läpi sodan kestäneestä piileskelystä natsien pääkaupungissa Berliinissä. Vasta vuosikymmeniä sodan jälkeen hän oli valmis kertomaan tarinansa ja saneli sen 77 ääninauhalle. Näiden nauhoitusten perusteella tehdystä kirjasta tuli arvostelumenestys Saksassa ja arvostettu historialehti Damals valitsi kirjan vuoden parhaaksi historiateokseksi syksyllä 2014.

Emma Hooperin ylistetty esikoisromaani on lumoava tarina Kanadan preerialta, 3.3.2015

Etta ja Otto ja Russell ja James on paitsi yksi vuoden 2015 kirjallisista tapauksista myös viisas ja humoristinen romaani rakkaudesta, sota-ajasta, lojaaliudesta ja valinnoista. Yksi sen nimihenkilöistä on kojootti, loput draamattoman kolmiodraaman jo ikääntyneitä osapuolia. Hurmaavan esikoisromaanin punonut kanadalainen Emma Hooper ihastui Suomeen viiden vuoden takaisella matkallaan. Hän palaa tänne toukokuussa esiintymään Helsinki Lit -tapahtumassa.

Menestyskirjailija Linda Olssonin uutuus on vahva kertomus kirjallisuuden yhdistävästä voimasta, 25.2.2015

mustarastas laulaa kertoo tarinan kolmesta yksinäisestä ihmisestä, jotka löytävät lohtua taiteesta ja toisistaan. Tummiakin sävyjä sisältävä romaani on varovaisen toiveikas. Se tarjoaa väkevän tarinan ohella Tukholman kaupunkinäkymiä, kevääseen heräävää luontoa, hyvää ruokaa ja viiniä.

Jo neljä miljoonaa kappaletta maailmalla myynyt menestysromaani nyt suomeksi, 22.1.2015

Kerro minulle jotain hyvää on englantilaisen Jojo Moyesin kansainvälinen läpimurtoromaani, josta on tekeillä myös elokuva. Moyes on yksi tämän hetken luetuimpia kirjailijoita, ja hänen teoksiaan julkaistaan yli 30 kielellä. Naistenviihteen mestari kirjoittaa taitavasti ja uskottavasti suoraan lukijan sydämeen. Kerro minulle jotain hyvää on ihana lukuelämys kaikille, jotka vielä uskovat kirjallisuuteen ja rakkauteen.

Vapauttava vaellus Santiago de Compostelaan, 13.1.2015

Pohjois-Espanjan läpi kulkeva Compostelan eli Pyhän Jaakobin tie ja sen päässä oleva Santiago de Compostelan katedraali ovat kristikunnan merkittävimpiä pyhiinvaelluskohteita. Ranskalainen kirjailija-lääkäri Jean-Christophe Rufin kertoo teoksessaan Vaellus – Santiago de Compostelan kulkijat millaista tien päällä oli ja minkälaisia vaikutuksia sillä on häneen jälkeenpäin. Rufin kirjoittaa myös pyhyydestä ja sen kokemuksista vaelluksellaan.

Jarmo Niemisen Aarresaaret on Vuoden luontokirja 2014, 24.11.2014

Jarmo Niemisen Aarresaaret – Helsingin saariston uskomaton luonto on valittu Vuoden luontokirjaksi. WWF:n vuosittain järjestämän kilpailun voittajan valitsi tänä vuonna valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Kilpailu järjestettiin 37. kerran.

Viimein suomeksi: Vladimir Nabokovin Kalvas hehku on postmoderni mestariteos, 28.10.2014

Viime vuosisadan parhaiden romaanien listoille jatkuvasti nouseva ja lukuisiin erilaisiin tulkintoihin innostava Kalvas hehku on nerokkaasti rakennettu parodia jännityskirjallisuudesta, oppinut kommentaari ja hulluuden kronikka. Tarina runoilija Shadesta ja hänen vinksahtaneesta slaavilaisesta tulkitsijastaan ja palvojastaan saavuttaa lopulta sen, mikä kirjallisuudessa on harvinaisinta: täydellisen tragikoomisen tasapainon.

Kim Jong-ilin keittiömestarin absurdit muistelmat, 15.10.2014

Salanimellä Kenji Fujimoto kirjoittavan kiistanalaisen japanilaiskokin kirjat tarjoavat harvinaisen lähikuvan Kim Jong-ilistä. Diktaattorin keittiömestari -kirjassa Fujimoto kertoo kolmestatoista vuodestaan Rakastetun johtajan palveluksessa. Herkullisista yksityiskohdista, taitavasti rakennetuista henkilökuvista ja Pohjois-Korean johdon yksityiselämää valottavista anekdooteista koostuva kirja on viihdyttävä ja mukaansatempaava, mutta myös suljetun diktatuurin kulissien takaista maailmaa avaava teos.

Sota muutti Kalle Päätalon niin kuin koko Suomen, 10.10.2014

Eero Marttisen ja Hannu Kahakorven toimittama Semmonen savotta – Talvi- ja jatkosota Kalle Päätalon silmin on kiinnostava tietoteos kaikille sotahistoriasta, Suomen sota-ajasta tai Päätalosta kiinnostuneille. Kalle Päätalo tarjoilee romaaneissaan ainutlaatuisen tarkan, tavallisen suomalaisen sotilaan näkökulman, jonka oleellisimmat havainnot on tiivistetty tähän kirjaan. Päätalon ystäville Semmonen savotta taas antaa laajemman valtakunnallisen ja maailmanpoliittisen kehyksen kirjailijan sotakertomuksiin.

Dekkaristi Anna Jansson yllättää pirskahtelevalla naistenviihteellä, 9.10.2014

Dekkareillaan laajan lukijakunnan kerännyt ruotsalaiskirjailija Anna Jansson on tehnyt uuden aluevaltauksen: Amorin kiehkurat aloittaa lempeän naistenviihdesarjan, jonka pääosassa on keski-ikäinen kampaamon omistaja Angelika. Pittoreski Visby antaa viehättävän taustan hyväsydämisen Angelikan ja koko pikkukaupungin elämälle, joka on täynnä humoristisia sattumia. Ja tietenkin romantiikkaa.

Oriana Fallaci uskalsi aina, 8.10.2014

Elämäkertateos Oriana Fallaci – Nainen ristitulessa on inhimillinen tarina toimittajasta ja kirjailijasta, rohkeasta italialaisesta naisesta, josta tuli yksi 1900-luvun merkittävimmistä journalisteista. La Donna -nimellä julkaistu elämäkerta nousi syksyllä 2013 Italian kirjamyyntitilastojen kärkeen. Elämäkerran on kirjoittanut kirjailija ja kustannusalan ammattilainen Cristina De Stefano. De Stefano vierailee Helsingin kirjamessuilla 23.–25.10.

Elias Koskimiehen omakohtainen romaani Ihmepoika kuvaa erilaisen nuoren kasvukipuja, 8.9.2014

Elias Koskimiehen Ihmepoika kertoo millaista on olla erilainen nuori 80- ja 90-lukujen taitteessa Pohjanmaalla. Se on kuvaus mahtavasta nuoruudesta, joka vie mukanaan kaikkia muita, paitsi pienikokoista poikaa, joka värjää salaa Barbie-nuken tukkaa, haaveilee kansainvälisestä megatähteydestä ja rakentaa kotipihalla sirkuksen pienoismallia. Ihmepoika on paljas, koskettava ja naurattava kertomus kipeistä nuoruusvuosista, jotka on elettävä ennen kuin maailma avautuu.

Mikä riittää rakkaudessa?, 7.8.2014

Imatralaisen Sari Pullisen haikean pohdiskeleva esikoisromaani Kohta kaikki alkaa kertoo nälkäisestä rakkaudesta, yksinäisistä illoista, julmuuteen asti menevästä rehellisyydestä ja käänteentekevistä kokemuksista. Kirja kuvaa paitsi miehen ja naisen välistä rakkaussuhdetta ongelmineen ja umpikujineen, myös sukupolvien jatkumoa itärajan varjossa.

Villa Sibyllan kirous on pelon, kuvitelmien ja valheiden värittämä murhamysteeri, 5.6.2014

Italiassa asuvan suomalaisen Vera Valan kolmas Arianna de Bellis -dekkari, Villa Sibyllan kirous, on vangitseva ja viettelevä romaani, joka sijoittuu historialliseen Roomaan. Arianna yrittää saada selville paitsi Villa Sibyllassa asuvan yläluokkaisen perheen vainoajat myös tietoja ikivanhasta salaseurasta sekä kansainvälisestä korporaatiosta, jonka vallanhimoiset lonkerot yltävät ympäri maailman. Myös yksityisetsivän oman menneisyyden salaperäinen hämärä alkaa väistyä.

Aistivahva esikoisromaani kuvaa DDR:n viimeistä kesää, 21.3.2014

Saksalaisen Daniela Krienin Vielä joskus kerromme kaiken on kesän kuumuutta ja salattua seksuaalisuutta hehkuva tarina ihmisistä murroksessa. Viimeisiä hetkiään viettävän Itä-Saksan pienessä maalaiskylässä elämä on muuttumassa maailman vähitellen auetessa. Nuoren Marian on vaikea löytää paikkaansa, ja häntä vetää vastustamattomasti puoleensa vaarallinen suhde naapurin vanhemman miehen kanssa. Krienin palkitun esikoisromaanin käännösoikeudet on myyty 15 maahan ja siitä on tekeillä myös elokuva.

Anna Gavaldan odotettu, särmikäs uutuus palkitsee lukijansa, 6.2.2014

Uutta Anna Gavaldan romaania on odotettu monta pitkää vuotta. Lempi ei ole leikin asia palkitsee odotuksen sydäntä vuoroin kylmäävällä ja lämmittävällä kertomuksella päähänpotkitusta Billiestä, joka kääntää vaikeudet voitoksi löydettyään tosiystävän toisesta ulkopuolisesta, Franckista. Ronskilla puhekielellä kirjoitettu sateenkaaritarina kertoo makeilematta ystävyydestä, rakkaudesta ja niiden välisestä häilyvästä rajasta.

Keskiaikaiseen Kalmantanssiin kutsutaan niin rahvas kuin ylhäisö, 15.1.2014

Kalmantanssi on Milja Kauniston toinen romaani, joka jatkaa Synnintekijän herkullisen rietasta tarinaa keskiajalla eläneestä Olavi Maununpojasta. Kaunisto on historiallisen romaanin suurimpia kotimaisia lupauksia, jonka vahvuuksia ovat muun muassa kirjallinen laatu, runsaan kuvaileva kieli ja hersyvä huumori.

Tarina globaalin nykyihmisen yksinäisyydestä, 4.10.2013

Zinaida Lindén kuvaa romaanissaan Monta maata sitten terävästi ja hienovireisesti, kuinka neuvostoajan lapsesta varttuu juurettomuutta tunteva diplomaatinrouva. Galina matkustaa maasta ja kulttuurista toiseen ikävöiden samalla epämääräisesti lapsuutensa ja nuoruutensa Venäjää, jota ei ole enää olemassa.

Nymfien ja satyyrien saaga alkaa, 9.9.2013

Nymfit on uusi kotimainen viihdekonsepti ja menestystarina. Nuorille aikuisille suunnattu urbaani fantasiaromaani Nymfit – Montpellierin legenda aloittaa saagan nymfeistä ja satyyreista sekä ihmisistä, joiden joukossa nämä puolijumalat elävät. Kirjan käännösoikeudet myytiin poikkeuksellisen laajasti maailmalle suuriin kustannustaloihin jo ennen teoksen ilmestymistä Suomessa. Myös kirjan pohjana ollut TV-sarja Nymfit on ollut huikea kansainvälinen menestys. Sarja alkaa Suomen televisiossa ensi talvena.

Jake Nymanin muistoja ja tarinoita vinyylilevyjen säestyksellä, 22.8.2013

Musiikkitoimittaja ja radioääni Jake Nyman varttui ja teki työuraa vinyylilevyjen kanssa. Sitten ammattimiehelle kätevämpi CD tuli ja vinyyli sai väistyä. Nyt se kuitenkin kokee uudelleensyntymää ja muistot ovat palanneet pintaan myös Jakelle.

Matti Röngän Viktor Kärppä -dekkarisarjan dramaattinen päätösosa, 8.8.2013

Levantin kyy päättää Matti Röngän kiitetyn ja palkitun Viktor Kärppä -sarjan. Viimeisessä osassa menneisyys ei jätä tappajan näköistä miestä rauhaan. Kärppä kulkee läpi melankolian kaikki huoneet ja löytää lopulta pihamaaltaan kyyn, jonka pistos on tappavan myrkyllinen.

Ainutlaatuinen muistelmateos pienen juutalaistytön lapsuudesta toisessa maailmansodassa, 30.4.2013

Renatan sota kertoo 1940-luvun kauhuista ja vainoista lapsen näkökulmasta. Toisen maailmansodan alkaessa vasta 2-vuotias puolalaistyttö Renata menettää perheensä ja yksi toisensa jälkeen myös muut turvalliset aikuiset joko keskitysleireille tai muuten saksalaisten uhreiksi. Renata itse selviää monien auttajien, hyvän tuurin ja vaalean ulkomuotonsa ansiosta. Muistelmateos on koskettava tarina siitä, kuinka tarinat ja kirjat voivat syvästi lohduttaa pelkäävää ja ikävöivää lasta.

Koskettava romaani rotuerottelusta ja rajat ylittävästä rakkaudesta, 20.3.2013

Julie Kiblerin esikoisromaani Matkalla kotiin tarkastelee rakkautta, ystävyyttä, epätasa-arvoa ja vaikeita valintoja poikkeuksellisen koskettavasti. Warner Bros. osti Kiblerin isoäidin nuoruuden tarinaan pohjautuvan kirjan elokuvaoikeudet saman tien sen ilmestyttyä. Matkalla kotiin osoittaa, kuinka paljon meillä on opittavaa menneisyydestä. Sen tarjoamalle nojatuolimatkalle kahden naisen elämäntarinoihin kannattaa pakata runsaasti nenäliinoja mukaan.

Vallatkaa Helsinki on ruohonjuuritason kuvaus Saksan hyökkäyksestä punaiseen pääkaupunkiimme, 25.2.2013

Huhtikuun 6. päivänä 1918 valkoiset valtasivat Tampereen. Kolme päivää aiemmin Saksan Itämeren divisioona oli noussut maihin Hangossa ja eteni kohti punaista pääkaupunkia Helsinkiä. Sisällissodan ratkaisu häämötti. Vallatkaa Helsinki -teoksessaan Tuomas Hoppu kertoo pääkaupunkimme valtaustaistelusta verevästi rivisotilaiden ja muiden aikalaisten silmin.

Esikoiskokoelmassa etsitään identiteettiä ja naapurista eroavaa tupakkarytmiä, 21.2.2013

Joni Lanki ihastuttaa surua ja huumoria yhdistelevällä esikoisrunokokoelmallaan Tarpeeksi nisäkäs. Gummeruksen ja Nuoren Voiman Liiton järjestämässä Suuressa runokilpailussakin menestyneen Langin teksteissä käsitellään muun muassa ulkopuolisuutta. Yksinäisyyden merkittävin pelko voi olla, ettei olekaan yksin.

Rosamund Luptonin toinen romaani on herkkä ja kaunokirjallinen trilleri, 14.2.2013

Luptonin esikoinen, ympäri maailman menestynyt Sisar-romaani (2012), saa tyylillisesti jatkoa Mitä jäljelle jää -kirjassa. Koukuttavaa draamaa ja jännittäviä juonenkäänteitä kirjoittava Lupton osaa kuvata myös tavallista arkea sekä perhesuhteita erityisen kauniisti ja lämpimästi.

Milja Kauniston esikoisromaanin näyttämönä on rietas ja armoton keskiaika, 14.1.2013

Milja Kauniston Synnintekijä on historiallinen romaani, jonka päähenkilö on Turun piispa ja Sorbonnen yliopiston ainoa suomalaisrehtori, Olavi Maununpoika. Tarina etenee hengästyttävällä otteella ja kerronta on runsasta ja häpeilemätöntä. Kaunisto pohtii kirjassaan kiehtovalla tavalla uskontoa, ihmisyyttä ja seksuaalisuutta.

Kiduttajan varjo on odotettu suomennos tieteiskirjallisuuden mestarilta Gene Wolfelta, 19.10.2012

Kiduttajan varjo on ensimmäinen suomennettu teos yhdysvaltalaiselta Gene Wolfelta, jota yleisesti pidetään yhtenä aikamme parhaista tieteiskirjailijoista. Wolfea on kutsuttu myös scifi-kirjallisuuden tärkeimmäksi visionääriksi, parhaimmaksi englanninkieliseksi tekstinikkariksi ja huikeaksi ideavelhoksi.

Hetken hiljaisuus on mestarillinen kuvaus ensirakkaudesta, sen piinasta ja eron tuskasta, 10.9.2012

Saksalaisen Siegfried Lenzin Hetken hiljaisuus on kertomus kahdeksantoistavuotiaasta Christianista, lukiolaispojasta joka rakastuu tulisesti nuoreen englanninopettajaansa Stella Peterseniin. Tunne on molemminpuolinen, mutta yhteisen kesän jälkeen Stella menehtyy veneilyonnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Christian jää yksin musertavan hiljaisuuden kanssa.

Uusi päivä -tv-sarja aukeaa nyt ensi kertaa kirjana, 30.8.2012

Suosittua suomalaista Uusi päivä -draamasarjaa pääsee seuraamaan nyt myös kirjojen muodossa. Nuorille suunnatussa Uusi päivä -kirjasarjassa kerrotaan tv:stä tuttujen ihmisten elämästä siellä, mihin tv-kamerat eivät pääse. Ensimmäisessä osassa Vilma ja Ilari Haaviston perheen päättäväinen esikoinen ihastuu tanssiopettajaansa.

Vanhan tavaran puoti Romisko joutuu syysmyrskyn kouriin Katja Krekelän lastenromaanissa, 28.8.2012

Riepu ja Iso riipijä on tamperelaisen Katja Krekelän toinen lastenromaani. Se jatkaa esikoisteos Romiskosta tuttujen Rievun ja Orpanan seikkailuja Konikummun kaupungissa. Kirjan hurmaavasta kuvituksesta vastaa Sanna Sipi.

Irina Javnen toinen runokokoelma on lempeä kuin ruoska, siima, kettinki ja piikkilanka, 30.3.2012

Euroopan kylmin talvi on Irina Javnen toinen runokokoelma. Kokoelma puhuu kiusaamisesta, ystävyydestä, luottamuksesta, Franz Kafkasta ja Euroopan kivisistä kaupungeista. Runojen tyyli liikkuu nykyaikaisesta proosarunosta viime vuosisadan alun modernismin henkeen.

Linda Olsson kirjoitti herkän romaanin ulkopuolisuudesta, haavoittuvuudesta ja hellyydestä, 22.3.2012

Kaikki hyvä sinussa on Linda Olssonin kolmas, kiitetty romaani. Se on koskettava ja kuulas kertomus ulkopuolisuudesta, muistamisesta, haavoittuvuudesta ja hellyydestä. Olssonin aikaisemmat teokset Laulaisin sinulle lempeitä lauluja (2009) ja Sonaatti Miriamille (2010) ovat olleet suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiä.

Amerikkalainen seikkailu Kekkoslovakiasta Euroopan kartalle, 12.3.2012

Nuori newyorkilainen journalisti Gordon F. Sander vieraili Suomessa ensimmäisen vaan ei viimeisen kerran kylmän sodan hyisimmällä hetkellä vuonna 1977. Usein unohdettu Suomi on Sanderin historiallinen muistelmateos, joka kuvaa paitsi kirjailijan suhdetta yöttömän yön maahan ja sen ilmeettömiin asukkaisiin myös Suomen kehitystä maailmankartan reunalla sijaitsevasta agraariyhteiskunnasta EU:n täysivaltaiseksi jäsenmaaksi ja huipputeknologiaosaajaksi. Kirjailija vierailee Suomessa 29.–30.3.2012.

Mitä uskaltaisin syödä ravintosuositusten viidakossa?, 27.2.2012

Ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä ongelmia puidaan nyt enemmän kuin koskaan. Suurimmat totuudet terveyttä edistävästä ruokavaliosta ovat kuitenkin hyvin yksinkertaisia. Ravitsemusterapeutti Marja Ruutin kirja Oikeaa ravintoa minulle rauhoittaa hämmennyksen, joka on syntynyt ristiriitaisista ravintosuosituksista, dieettiohjeista ja hälyttävistä ruokateollisuuden paljastuksista. Avainsanat oikeanlaiseen ruokavalioon ovat yksilöllisyys ja luonnollisuus.

Tinkimätön esikoisromaani tuo henkilönsä kiusallisen lähelle, 7.2.2012

Opettaja fantasioi kynsiään lakkaavasta oppilaasta. Työmies vilkuttaa kaivinkoneen kauhalla ihastukselleen. Koulupojat täyttävät pihalla puhallettavaa naista. Nelisiipinen lokki on 23-vuotiaan Matias Riikosen esikoisromaani, jonka sisäiset monologit päästävät ääneen niin ihmisiä, eläimiä kuin koneita. Tapahtumien näyttämönä toimii muuan koulu lähiympäristöineen. Kirjan kantavia teemoja ovat yksinäisyys ja lähestymisen vaikeus.

Claire Castillonin armottomissa novelleissa piilee häiritseviä totuuksia ihmissuhteista, 2.2.2012

Äidin pikku pyöveli -teoksellaan valloittanut Claire Castillon on yksi Ranskan uuden polven kiinnostavimpia kirjailijoita. Nyt ranskatar tykittää jälleen mustaa huumoria ja vinksahtaneita mielenmaisemia novellikokoelmassa Kuplissa (Gummerus). Novellien ihmispolot ryöpyttävät tunnepitoisia monologeja läheisilleen – aviomiehilleen, poikaystävilleen, rakastajilleen, tyttärilleen ja anopeilleen. Kaunistelemattomissa tarinoissa piilee totuuden siemen, jos sen uskaltaa itselleen myöntää.

Sotahevonen on huikea kuvaus ihmisen ja hevosen välisestä ystävyydestä, 19.1.2012

Kansainvälisen huippumenestyksen saavuttanut romaani Sotahevonen on ilmestynyt vihdoin suomeksi Gummeruksen kustantamana. Ensi kerran Britanniassa vuonna 1982 julkaistu klassikkoteos sovitettiin erittäin suosituksi näytelmäksi, jota esitetään paraikaa Broadwaylla. Kun Steven Spielberg näki esityksen, hän hankki kirjan elokuvaoikeudet välittömästi. Nyt sotahevosen tarina nähdään valkokankaalla tämän elokuvahistorian merkittävimpiin lukeutuvan ohjaajan eeppisenä filmatisointina. Elokuvan ensi-ilta Suomessa on 24.2.2012.

Metallican legendaarisen kameramiehen suorat ja avoimet valokuvat päästävät lähelle, 4.1.2012

Vuonna 1981 perustetun Metallican pitkän ja loistokkaan uran varrelle mahtuu monenlaisia tapahtumia. Raivokkaasta kellaribändistä maailman suurimmaksi metalliyhtyeeksi noussutta Metallicaa on jo lähes 25 vuoden ajan kuvannut legendaarinen musiikkimaailman kameramies Ross Halfin. Upea teos Voittamaton Metallica kokoaa yksiin kansiin Halfinin ällistyttävien kuvien parhaimmiston.

Marko Kilvelle vuoden 2012 Savonia-palkinto, 3.1.2012

Kuopiolainen kirjailija Marko Kilpi on voittanut vuoden 2012 Savonia-kirjallisuuspalkinnon rikosromaanillaan Elävien kirjoihin. Kuopion kaupungin jakama palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kaikkiaan kilpailun piiriin kuului 71 vuonna 2011 ilmestynyttä kaunokirjallista teosta.