Ison auton tuntu

Ison auton tuntu

Ison auton tuntu

Jussi Siirilän ensimmäisessä romaanissa myyntimiehet ovat muutoksen kourissa. Myllerrys heidän maailmassaan käynnistyy, kun uudet voimat ottavat haltuunsa perinteikkään yhtiön ja määräävät pulskistuneen henkilöstön myyntikoulutukseen ja kuntotestiin. Myrsky organisaatiossa vie mennessään myös myyjien huolellisesti kasvattamat viikset ja takatukat. Nyppyiset villatakit vaihtuvat tummiin pukuihin, kun saneerattavaa yritystä piiskataan pörssikuntoiseksi huippujoukkueeksi. Uudessa tilanteessa avainpelaajaksi yltää vain harva, eivätkä kaikki onnistu pitämään omaa päätään puhtaana.

Sanansa saavat sanoa myös asiakkaat. Face-to-face -konsepti pakottaa myyjät etsimään uutta kontaktipintaa, ja operoiminen asiakasrajapinnassa tuottaa odottamattomia kohtaamisia kaukana pääkonttorista. Kahden maailman törmäämisellä voi olla yllättävät seuraukset.

Ison auton tuntu kertoo myyjistä ja asiakkaista, miehistä ja naisista, etelästä ja pohjoisesta. Se on myös kertomus puussa roikkuvasta siasta, vihreästä miehestä, Torinon käärinliinasta ja venäläisestä porkkanasta. Tarina tekee hurjan ja humoristisen sukelluksen myyntimiesten omalaatuiseen maailmaan mutta syvenee lopulta kertomukseksi kasvamisesta ja vastuun ottamisesta.

Jussi Siirilä

Kirjailija

Jussi Siirilä

Jussi Siirilä (s. 1967) asuu Kemissä. Hän on työskennellyt vapaana kirjailijana yli 10 vuotta ja julkaissut 11 kirjaa. Koulutukseltaan hän on kemian alan diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt muun muassa tutkijana syöpälääkettä kehittävässä tutkimusryhmässä, opettajana yliopistossa ja ammattioppilaitoksessa, aluemyyjänä, varastomiehenä ja ohjelmistosuunnittelijana. Jussi Siirilä sai Gummeruksen Kalle Päätalo -palkinnon 2002 ja Lapin kirjallisuuspalkinnon 2022.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 208
  • Koko 135 x 212 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9512061678
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2004

TUTUSTU MYÖS