Maurin päivä

Kemi, keskiviikko 22. syyskuuta 1982. Vuosisadan nkarin myrsky lähestyy Lappia etelästä. Mauri, Suomen Kommunistisen Puolueen piirisihteeri ja kaupunginvaltuuston historian nuorin varapuheenjohtaja, kerää voimia puolueen piirijärjestön vuosikokousta varten.

Kirja tekee huikean koomisen syöksyn suoraan 1980-luvun alun suomalaisen pikkukaupungin poliittiseen elämään. Delegaatiot Neuvostoliitosta viilettävät mustissa autoissa pitkin kaupungin katuja, pitkiä lounaita nautitaan ja hyvä veli -verkostot kukoistavat.

Mauri on tottunut hoitamaan asiat häikäilemättömästi maan tavalla. Hän on kaupungin todellinen valtias, jonka loputtomille vitseille jokaisen on ainakin hymyiltävä. Isästään hän ei kuitenkaan ole saanut koskaan otetta. Valtteri on selvinnyt hengissä suomalaisilta keskitysleireiltä ja pyhittänyt elämänsä totuudelle, mutta leirien jättämät jäljet näkyvät armotta myös seuraavassa sukupolvessa. Myrskypäivä tarttuu heihin ja paiskaa heidät elämässään selkä seinää vasten.


Romaani kuvaa suomalaisen työväenliikkeen kohtalonhetkiä sodan aikana ja 1980-luvulla tavalla, jota ei ole aikaisemmin kirjallisuudessa nähty.

Jussi Siirilä

Kirjailija

Jussi Siirilä

Jussi Siirilä (s. 1967) asuu Kemissä. Hän on työskennellyt vapaana kirjailijana yli 10 vuotta ja julkaissut 11 kirjaa. Koulutukseltaan hän on kemian alan diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt muun muassa tutkijana syöpälääkettä kehittävässä tutkimusryhmässä, opettajana yliopistossa ja ammattioppilaitoksessa, aluemyyjänä, varastomiehenä ja ohjelmistosuunnittelijana. Jussi Siirilä sai Gummeruksen Kalle Päätalo -palkinnon 2002 ja Lapin kirjallisuuspalkinnon 2022.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 269
  • Koko 135 x 212 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 951206412X
  • Gummerus kustannus, elokuu 2003

TUTUSTU MYÖS