Juhani 2002 -kirjailijan päiväkirja

Juhani 2002 -kirjailijan päiväkirja

Juhani 2002 -kirjailijan päiväkirja

Miten käy kun erähenkinen kirjailija pitää työssään kesantovuoden ja antautuu saalistajan intohimoille? Metsääntyykö hän kuin Liekki-sonni, jonka kiinniotosta tuli takavuosina melkein kansallinen projekti? Asia selviää Juhani Syrjän päiväkirjasta, joka alkaa viime vuoden tammikuun ensimmäisestä päivästä ja jatkuu joulukuun viimeiseen.

Isä-Juhon neliosainen elämäntarina on tullut valmiiksi, eikä syksyksi ajateltu pyytömiehen elämäkerta lähde kasvamaan. Saadakseen tuoretta tuntumaa aiheeseensa Juhani kalastaa jään alta mateita ja haukia. Hän myös lukee uudelleen ne poikavuosien kirjat, jotka riivasivat pyrkimään luonnonläheiseen elämäntapaan.

Jäitten lähdöstä alkaa tehokas verkkopyynti, kun ”merivaari” toimittaa ruodotonta kalafileetä lapsenlapsille ja heidän vanhemmilleen. Kun vuosi alkaa olla lopuillaan, on mies väsynyt ja kylläinen. On aika palata mielen Impivaarasta Jukolaan. Vuoden myötä täyttyy vanhan pyrkimyksen muoto. Ihminen on taas kerran saanut sen mitä on uskonut haluavansa.
Juhani Syrjä

Kirjailija

Juhani Syrjä

Juhani Syrjä on syntynyt vuonna 1943 Juupajoella ja viettänyt myös suurimman osan elämästään Hämeessä. Nykyisin hän asuu Merikarvialla. Kirjailijana hän on moniottelija, hän on kirjoittanut romaaneja, novelleja, aforismeja ja esseistiikkaa, kaikkiaan kolmetoista teosta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 336
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9512064413
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2003

Kirjailijan tuotantoa