35 kiloa toivoa

35 kiloa toivoa

35 kiloa toivoa

Grégoire vihaa koulua. Hän vihaa koulua niin paljon, että on jäänyt luokalleen jo kaksi kertaa. Muutenkin kaikki tuntuu menevän pieleen. Kotona isä ja äiti kinaavat jatkuvasti, jos eivät muusta niin pojastaan. Grégoire tuntee itsensä täysin epäonnistuneeksi eikä valoa ole edes näkyvissä. Onneksi Léon-ukin vajaan saa aina välillä paeta ja askarrella; tehdä keksintöjä, korjata koneita ja nikkaroida. Mutta kun Grégoire erotetaan koulusta, Léon-ukinkin mitta täyttyy. Grégoiren on pakko ottaa ohjat omiin käsiinsä.

Anna Gavalda on rakastettu ranskalaiskirjailija, jonka romaanit Kunpa joku odottaisi minua jossakin ja Viiniä keittiössä ovat viime vuosina nousseet Suomen luetuimpien käännöskirjojen joukkoon. 35 kiloa toivoa on Gavaldan ensimmäinen nuortenromaani.

“Tunnen oikeastaan paljonkin ihmisiä, jotka eivät pidä koulusta. Jos kysyn vaikka teiltä, tykkäättekö koulusta, te pudistatte päätänne ja sanotte ettette tykkää, selvähän se. Vain hikipingot sanovat tykkäävänsä, tai sitten ne jotka ovat niin hyviä että heistä on kiva tulla joka aamu kokeilemaan taitojaan. Mutta muuten? Kuka koulusta todella tykkää? Ei kukaan. Entä kuka todella vihaa koulua? Ei kovin moni myöskään. Mutta silti jotkut.Sellaiset kuin minä, sellaiset joita sanotaan laiskureiksi ja joilla on koko ajan mahanpuruja.”

Anna Gavalda

Kirjailija

Anna Gavalda

Ranskalainen Anna Gavalda (s. 1970) on Ranskan suosituimpia kirjailijoita. Gavalda valloitti lukijat ympäri maailmaa jo esikoisnovellikokoelmallaan Kunpa joku odottaisi minua jossakin. Hänen kirjojaan on käännetty yli 40 kielelle, ja niistä on tehty elokuvasovituksia. Uusin novellikokoelma Lohikäärmetatuointi ja muita pintanaarmuja on jälleen todistus siitä, miten taitavasti ja herkästi Gavalda osaa luodata ihmismielen haurautta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 96
  • Koko 135 x 190 mm
  • Alkuteos 35 kilos d'espoir
  • Suomentaja Titia Schuurman
  • Kirjastoluokka N84.2
  • ISBN 9512065096
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2004

TUTUSTU MYÖS