Smartville

Jennan äiti Minna on web designer. Hänen työhuoneensa sijaitsee ComNetin lasisessa toimistotornissa kaupungin uudessa teknologiakeskittymässä SmartVillessä. Ajan hengen mukaisesti Jennan päivähoitopaikka on nimeltään SmartVille Day Care Center.

SmartVillessä kytee jokin, mistä sijoittajat eivät olisi hyvillään. It-huuma on kääntymässä krapulaksi, ja kupla on puhkeamaisillaan. Asiat eivät ole kunnossa edes ComNetissä, täyden kympin yrityksessä.

Aikaisemmista teoksistaan tutulla tavalla Jussi Siirilä yhdistää kerronnassaan realismia ja lennokkuutta. Minnan ja Jennan kamppailu kvartaalitalouden kurimuksessa on kuvattu lämmöllä ja pistämättömällä huumorilla. Minnan päivään mahtuu tiimin hengenkohotustilaisuuden lisäksi taistelu pornografista flipperiä vastaan sekä outo kohtaaminen Jari Isometsän ja Mika Myllylän kanssa. Jenna puolestaan ratkoo pulmiaan nelivuotiaan ennakkoluulottomuudella.

SmartVille kertoo Minnan ja Jennan vauhdikkaan tarinan päivänä, jolloin it-yritykset natisivat liitoksistaan ja suomalainen maastohiihto sai tahran kilpeensä. Myös Minna huomaa, että työpäivän päätyttyä moni asia on toisin.

 

Jussi Siirilä

Kirjailija

Jussi Siirilä

Jussi Siirilä (s. 1967) asuu Kemissä. Hän on työskennellyt vapaana kirjailijana yli 10 vuotta ja julkaissut 11 kirjaa. Koulutukseltaan hän on kemian alan diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt muun muassa tutkijana syöpälääkettä kehittävässä tutkimusryhmässä, opettajana yliopistossa ja ammattioppilaitoksessa, aluemyyjänä, varastomiehenä ja ohjelmistosuunnittelijana. Jussi Siirilä sai Gummeruksen Kalle Päätalo -palkinnon 2002 ja Lapin kirjallisuuspalkinnon 2022.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 240
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9512068710
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2005

TUTUSTU MYÖS