Joulupukin tarina

Joulupukin tarina

Joulupukin tarina

Miten Joulupukki löysi tehtävänsä, miten tontut löysivät Korvatunturille? Mistä Joulumuori puuropatoineen ilmestyi? Entä kuka hoitaa metsän eläimiä, kuka Joulupukin poroja? Mitä Joulupukin tuvassa puuhataan ennen ja jälkeen ihmeellisen taikavoimaisen jouluyön?

Suuressa suomalaisessa saturomaanissa kerrotaan Joulupukin tarina. Se on täynnä Lapin lumoa, revontulia, tuntureita, kesäöitä ja vitivalkeita lumihankia. Siinä on klassisen satutarinan hehkua ja kaunis sanoma ystävyydestä ja lempeydestä. Se on myös kertomus siitä, kuinka pienikin voi pystyä sankaruuteen, kun on voitettava kauhea loitsiva Staalo, joka uhkaa lopettaa joulun.

Paula Havaste on aiemmin kirjoittanut kolme myyntimenestykseksi noussutta historiallista romaania. Lastenkirjallisuus on ollut hänen erikoisalaansa, jota hän on tutkinut, opettanut, kääntänyt, toimittanut ja arvostellut lehtiin. Nyt hän debytoi ensimmäisellä lastenkirjallaan.

Suloiseen ja vauhdikkaaseen seikkailukertomukseen Joulupukista yhdistyy hauskalla tavalla tietoa Lapista ja suomalaisesta kansanperinteestä.

Paula Havaste

Kirjailija

Paula Havaste

FT Paula Havaste on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Rovaniemellä. Nykyään hän asuu Nurmijärvellä. Havaste on työskennellyt toimittajana, kriitikkona, suomentajana, tietokirjailijana, kirjallisuuden yliopisto-opettajana ja tutkijana sekä Kansallisteatterin tiedottajana. Nykyään hän toimii tiedekeskus Heurekassa tekoälyn ja robotiikan teemoihin liittyvänä tuottajana.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 160
  • Koko 140 x 208 mm
  • Kirjastoluokka L84.2
  • ISBN 9512070294
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2006

TUTUSTU MYÖS