Tuo tumma nainen

Tuo tumma nainen

Tuo tumma nainen

Päivi Alasalmen odotettu uutuusromaani houkuttelee lukijan ihastelemaan Helenan ja Hannun luomusta, täydellistä taloa torneineen, puutarhoineen, kalusteineen ja tapetteineen.

Kun Ohto-poika tuo näytille tyttöystävänsä Pauliinan, Helena ja Hannu lumoutuvat tytön viehkeydestä. Nuori pari muuttaa heidän kanssaan asumaan taloon. Syntyy lapsi, toinenkin. Suurperheen idylli näyttää säröilemättömältä. Mutta mitä ajattelee kuvankaunis Pauliina täydellisen naamionsa takana? Mitä Helena tietää toisenlaisesta maailmasta, joka tulee uhkaavan lähelle hänen harmonista idylliään?

Päivi Alasalmen romaani viekoittelee lukijan soljuvan ja notkean kerronnan mukana yhä pitemmälle romaanin tummenevaan maailmaan. Kerronnan syke kiihtyy – ja kohta ollaan keskellä alasalmelaista hurjuutta, joka hurmaa ja hirvittää.

Päivi Alasalmi

Kirjailija

Päivi Alasalmi

Akaassa asuva Päivi Alasalmi (s. 1966) on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja ja satukirjoja, ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Hänen esikoisromaaninsa Saana (Gummerus, 1988) herätti ilmestyessään huomiota synkkyydellään ja kovuudellaan. Finlandia-ehdokkaanakin ollut Vainola (Gummerus, 1996) parodioi taitavasti romanttista kartanoympäristöä goottilaisin kauhun maustein. Alamaailman kuningatar (2022) on Päivi Alasalmen 25. teos.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 180
  • Koko 145 x 217 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9512072432
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2006