Teräsrinta

Jussi Siirilän Teräsrinta on hulvaton, hilpeänraju romaani miehestä, joka etsii isäänsä ja itseään. Samanaikaisesti hän hakee muutosta elämässään. Eihän nuoruus ole vielä kokonaan kadotettu, eihän?

Romaanin päähenkilö Seppo Teräsrinta huomataan taatusti, minne tahansa hän saapuukin. Hän on sataviisitoista kiloa tiukkaa lihasta. Hän hallitsee taekwondon ja krav magan. Omasta mielestään hän on Suojelupoliisin aistikkain pukeutuja.

Teräsrinnalla on vuosisadan vakoilujuttu käsissään. Tähtäimessä on riistaeläimistä suurin, muuan tunnettu vesipalloilija, jonka DDR-menneisyyden hän on päättänyt paljastaa.

Mikään ei pysäytä Teräsrintaa. Hän kohtaa pelottomasti ja järkähtämättä ravintoloiden vahtimestarit, venäläiset turvamiehet, Interpolin delegaatiot, pelkurimaiset toimittajat ja esimiehensä.

Vauhti kiihtyy ja verkko kiristyy kohteen ympärillä, suomettumisen synnit ovat paljastumaisillaan ja totuuskomission perustaminen häämöttää. Samalla oman menneisyyden tsunami lähestyy Seppoa. Kilpajuoksusta tulee ankara. Pelissä on kansakunnan tulevaisuus. Teräsrinnan on aika venyä – pitemmälle kuin koskaan.

Jussi Siirilä

Kirjailija

Jussi Siirilä

Jussi Siirilä (s. 1967) asuu Kemissä. Hän on työskennellyt vapaana kirjailijana yli 10 vuotta ja julkaissut 11 kirjaa. Koulutukseltaan hän on kemian alan diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt muun muassa tutkijana syöpälääkettä kehittävässä tutkimusryhmässä, opettajana yliopistossa ja ammattioppilaitoksessa, aluemyyjänä, varastomiehenä ja ohjelmistosuunnittelijana. Jussi Siirilä sai Gummeruksen Kalle Päätalo -palkinnon 2002 ja Lapin kirjallisuuspalkinnon 2022.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 250
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9512072513
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2006

TUTUSTU MYÖS