Suurella sydämellä ihan sikana

Suurella sydämellä ihan sikana

Suurella sydämellä ihan sikana

Suomen kielen fraasitiedot ajan tasalle

Suurella sydämellä ihan sikana on uudenlainen, kuvaileva suomen kielen fraasisanakirja, joka sisältää lähes 4 000 kielemme ja ajattelutapamme ytimeen pureutuvaa fraasia tai fraasinomaisessa käytössä olevaa sanaa ja sanontaa. Fraasit on aakkostettu pääsanansa mukaan, minkä lisäksi sanakirjan lopussa on tiedonhakua helpottava kattava sanahakemisto.

Hakusanastossa esitetään fraasien tavanomaisimmat kirjoitusasut ja muut vaihtoehtoiset muodot sekä selitetään fraasien merkitykset selkeästi. Mukana on runsaasti fraasien rikasta ja vaihtelevaa käyttöä kuvaavaa tietoa: fraasien kanssa usein käytettyjä muita sanoja, suomen kielen ajantasaisiin tekstiaineistoihin perustuvia käyttöesimerkkejä aina asiatyylisistä arkikielisiin sekä käyttöyhteyttä kuvaavia huomautuksia.

Suurella sydämellä ihan sikana on erinomainen kielicocktail kaikille fraasitiedosta kiinnostuneille suomalaisille ja monipuolinen tietolähde myös suomea opiskeleville vieraskielisille. Teoksen avulla voi etsiä nasevia fraasi-ilmaisuja vaikkapa oman kirjoitelman, artikkelin, suomennoksen, puheen tai esitelmän elävöittäjäksi. Tai jos eteen tulee tarve varmistaa, mitä kirjoittaja tai puhuja tarkoittaa kitutunnilla tai ilmaisulla valaa öljyä laineille, löytyy sanakirjasta vastaus näihinkin kysymyksiin.

”Kokeilimme siipiämme, ja vasen käsi tiesi mitä oikea teki. Yleismies Jantunen teki muiden mukana ihan ossina sanakirjaa, vaikka välillä kaikista tuntui kuin olisi käärmettä pyssyyn ajanut. Sieltä emme menneet missä aita oli matalin. Sydämemme annoimme ja nyt pääsevät muut apajille. Uikaa rohkeasti liiviin ja sanokaa: Muikku!” toivottavat Pirkko, Jarmo ja Ossi.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä Noin 400
  • Koko 153 x 218 mm
  • Kirjastoluokka 88.2
  • ISBN 9789512071562
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2008