Linnustajan käsikirja

Linnustajan käsikirja

Linnustajan käsikirja

Metsän siimeksessä arki unohtuu

Linnustajan käsikirja on tarkoitettu aloitteleville metsästäjille, sillä linnustus on paras tapa aloittaa metsästäjän tie. Linnustus on haastava, jännittävä, monipuolinen sekä ennen kaikkea hauska ja kustannuksiltaan kohtuullinen metsästysmuoto. Linnustajan käsikirja opastaa sopivan haulikon, lintuluodikon ja oikeiden patruunoiden valinnassa ja tarjoaa uusinta tietoa metsästystekstiileistä ja -jalkineista. Se kertoo yleisimmät linnustustavat, kuten pomppuun
ampumisen, neuvoo iltalennon taktiikat, kertaa kyyhkyjahdin kuviot, opastaa seisovalla koiralla metsästyksen salat ja opettaa pitkänmatkan laukaukset. Kirja kertoo myös pian katoavasta kansanperinteestä – kevätlinnustuksesta.

Kirjassa kerrotaan linnustuksen tekniikat, taktiikat, siinä opetetaan houkuttelemaan lintuja eri tavoin ja neuvotaan myös saaliin käsittelyä. Lisäksi kirjan lopussa on kirjoittajan ja eräveljien parhaat linturuokareseptit.

Linnustajan käsikirja ei anna vinkkejä siitä, miten saalista saadaan mahdollisimman paljon, vaan siitä, miten metsästyksestä voi nauttia mahdollisimman paljon.

Juha Jormanainen

Kirjailija

Juha Jormanainen

Juha Jormanainen (s. 1957) on eräkirjailija ja ammattivalokuvaaja. Hän on myös vakaumuksellinen poikamies ja harrastaa kypsiä viinejä, ruoanlaittoa, golfia (hcp 12,3) sekä viherkasvien saattohoitoa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä noin 240
  • Koko 175 x 225 mm
  • Kirjastoluokka 67.61
  • ISBN 9789512073269
  • Gummerus kustannus, 2007