Sissien tulimarssi

Sissien tulimarssi

Sissien tulimarssi

Sirénin toinen sotaromaani tarjoaa jännitystä ja aitoa sodan tuntua.

Elokuussa 1943 Rovaniemen raikulipoika Antero Susi palaa Rukajärven tietä yksikköönsä. Hän kärsii ja katuu: lomalla on tullut töppäiltyä, eikä olotila ole muutenkaan kehuttava. Rangaistukseksi hän saa komennuksen kolmeksi viikoksi Jolmajärven itäpuolella sijaitsevaan kenttävartio Rommiin. Tuota aikaa hän ei unohda koskaan.

Pioneerikersantti Susi päätyy vapaaehtoisena sissiporukkaan, jossa pärjääminen vaatii kaiken laittamista peliin. Susi sopeutuu nopeasti ja helposti joukkoon, onhan kavereina korpraali Veikko Rönnin kaltaisia kokeneita sissejä, jotka jaksavat painaa hyvällä huumorilla.


Luutnantti Lauri Luiron johtama sissijoukkue saa tiedustelukomennuksen venäläisten linjojen taakse. Edessä on hänen ensimmäinen tuhoamistehtävänsä partion johtajana. Reissusta tulee vielä odotettuakin rankempi. Kun Luiro sitten päättää laittaa kaiken yhden kortin varaan, suomalaisen sissin kovuus joutuu todelliseen tulikokeeseen.

Esa Sirén

Kirjailija

Esa Sirén

Esa Sirén (s. 1948) on kotoisin Kouvolasta, ja hänellä on takanaan komea ura jääkiekkovalmentajana. Jo koulupoikana sotakirjallisuudesta kiinnostuneen Sirénin menestysromaaneja on myyty yli 200 000 kappaletta, ja hän on vakiinnuttanut paikkansa sukupolvensa parhaana sotakirjailijana. Tietokirja Sodan kuvat - Rukajärvi 1941 ilmestyi vuonna 2016. Teos on itsenäinen osa sarjaan, jonka toinen osa Sodan tarinat on.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 298
  • Koko 110 x 178 mm
  • Kirjastoluokka T 84.2
  • ISBN 9789512075102
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2007

TUTUSTU MYÖS