Hannele Laurin hampaat

Hannele Laurin hampaat

Hannele Laurin hampaat

Absurdia tykitystä lööppien takaa

Mihin maailma on menossa? Tanja Saarela lyö Äiti Ammaa jakoavaimella, Linda Lampenius polttaa hamsterin ja Kjell Westö viiltelee renkaita rapuveitsellä. Toisaalla Mikko Alatalo maksaa citymaasturia oravannahoilla ja Peter von Bagh kuristaa lipuntarkastajaa. Kuinka tähän on päädytty?

Jussi Siirilä järjestää kuudennessa teoksessaan absurdin ilotulituksen. Hannele Laurin hampaat on sanallista tykitystä alusta loppuun. Iskevät lyhyttarinat kuljettavat mukanaan hengästyttävää vauhtia ja ällistyttävät käänteissään. Siirilä ei kumarra julkisuuden henkilöitä eikä anna armoa pienelle ihmiselle: villinä pyörivään tarinamyllyyn lentävät vuorollaan poliitikot, yksihuoltajaäidit, taiteilijat, perusmiehet ja salarakkaat. Kohtelu on armotonta mutta ehdottoman tasavertaista.


Absurdi poskettomuus ja hiilenmusta huumori naurattavat, paikoin läkähdyttävät, mutta jättävät tilaa oivallukselle. Tämän kirjan luettuasi näet maailman uusin silmin.

"Siirilä on tavoittanut raikkaan tavan kritisoida nopeaan nautintoon ja tirkistelyyn keskittynyttä yhteiskuntaa."
- Simo Hiltunen, Kaleva

"Siirilän uusi lastujen ja kaskujen kokoelma korottaa lahjakkaan näkijän ja kokijan aikalaisproosamme kapeimpaan etulinjaan."
- Tommi Aitio, Kauppalehti

  

Jussi Siirilä

Kirjailija

Jussi Siirilä

Jussi Siirilä (s. 1967) asuu Kemissä. Hän on työskennellyt vapaana kirjailijana yli 10 vuotta ja julkaissut 11 kirjaa. Koulutukseltaan hän on kemian alan diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt muun muassa tutkijana syöpälääkettä kehittävässä tutkimusryhmässä, opettajana yliopistossa ja ammattioppilaitoksessa, aluemyyjänä, varastomiehenä ja ohjelmistosuunnittelijana. Jussi Siirilä sai Gummeruksen Kalle Päätalo -palkinnon 2002 ja Lapin kirjallisuuspalkinnon 2022.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 148
  • Koko 130 x 190 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512075263
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2007

TUTUSTU MYÖS