Kylmä jälki

Kylmä jälki

Kylmä jälki

Jäätävä syyssade piiskaa Helsinkiä. Elinkautisvanki Timo Ruoste on saatettu vartioituna isänsä hautajaisiin. Kesken kaiken Ruoste harhauttaa yllättäen vartijan ja juoksee karkuun. Komisario Takamäen ryhmä saa tehtäväkseen palauttaa karkurin takaisin linnaan. Ruoste ei ole ammattirikollinen vaan tuomittu vuosia sitten vaimonsa murhasta, joten hän vaikuttaa vaarattomalta ja tutkimukset etenevät raukeasti. Pian tapauksesta alkaa kuitenkin paljastua yllättäviä asioita, ja äkkiä rutiinijuttu on sähköistynyt kilpajuoksuksi kuoleman kanssa.

Kylmä jälki on Jarkko Sipilän seitsemäs komisario Kari Takamäestä kertova rikosromaani. Koko sarjan ajan Sipilä on pyrkinyt karuun realismiin kuvatessaan poliisien työskentelyä. Äärimmäisen todenmukaista poliisin arkea edustaa myös Kylmä jälki.

"Jarkko Sipilä kuuluu suuriin suomalaisiin dekkaristeihin. [Mitään salaamatta on] tekijänsä ylivoimaisesti paras kirja, ehkä paras suomalainen dekkari vuosiin. Sipilästä on kehittynyt ylivertainen juonenkuljettaja, ja komisario Takamäen tutkintaryhmän jäsenet ovat oikeita eläviä ihmisiä."

– Pekka Holopainen Ilta-Sanomissa Sipilän edellisestä rikosromaanista Mitään salaamatta

Kirjan tiedot

  • Lukija Veikko Honkanen
  • Koko 132 x 132 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512075416
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2007

Kirjailijan tuotantoa
TUTUSTU MYÖS