Gourmet

Hedonismia, vauhtia, säkenöivää seksiä ja tietysti käsittämättömän hyvää ruokaa

"Kahdella Michelin-tähdellä koristeltu keittiömestari Hans Välimäki seisoi epämiellyttävästi mukavuusympyräni sisäpuolella ja karjui otsasuoni tykyttäen: – Mitä vittua säkin saatanan pelle kuvittelet oikein tekeväsi?"

Näin alkaa Tuomas Vimman Gourmet, posketon romaani, joka sukeltaa gastronomian maailmaan kuin uima-altaalliseen Bollingeria. Päähenkilönä on ranskalaisen kulinaristisuvun vesa, nuori lahjakas kokki, joka on kuitenkin saanut potkut maailman parhaista kokkikouluista arroganssinsa takia. Tämä ei miestä haittaa, kunnes hän huomaa yhtäkkiä olevansa puilla paljailla ja vailla suvun taloudellista tukea. Ja mikä pahinta, kohtalo on ajanut hänet tilanteeseen, jossa hänellä ei ole muita vaihtoehtoja kuin hankkia Michelin-tähti. Sitä varten tarvitaan kuitenkin muiden muassa kuvankaunis sommelier nimeltä Zwzanna, vapaaherra Filip von Jägerstromp, korkkiviat haistava koira, lauma palermolaisia taskuvarkaita ja ranskalaisen keittiömestarin haamu.

"Kotimaisen ruokapornon valio"
Hans Välimäki, Kauppalehti
Tuomas Vimma

Kirjailija

Tuomas Vimma

Tuomas Vimma on etelähelsinkiläinen kirjailija, kolumnisti ja epikurolainen hedonisti, joka on vakiinnuttanut aiemmilla romaaneillaan Helsinki 12, Toinen, Gourmet, Raksa ja Ruutukymppi asemansa uuden vuosituhannen kaupunkilaisuuden tulkkina. Viime aikoina hän on joutunut myös oikeisiin töihin rakennusalalle.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 287
  • Koko 140 x 195 mm
  • Alkuteos Gourmet
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512076956
  • Gummerus kustannus, 2008

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa