Anna lapsen onnistua

Anna lapsen onnistua

Anna lapsen onnistua

Asiantuntijana viiden lapsen isä, sosiaalipsykologi Janne Viljamaa

Mistä tulee lapsen hyvä itsetunto? Pitääkö lasta koko ajan kehua ja jättää huomiotta hänen tekemänsä virheet, niin itsetunnosta tulee rautainen vai kehittyykö perusteettomasti kehutulle lapselle vain narsistinen häiriö? Tässä kirjassa käsitellään monia lapsiperheen ongelmia, kuten sisaruskateutta, television katselua ja jokailtaista neuvottelua nukkumaanmenosta. Samalla pohditaan, miksi olemme erilaisia, miten ujoa lasta on hyvä rohkaista tai mitä tapahtuu, jos aikuinen puhuu toista ja tekee toista.

Jokainen vanhempi voi löytää kirjasta paljon tuttua ja paljon uutta. Kirjan kirjoittaja, sosiaalipsykologi Janne Viljamaalla on viisi lasta. Siksi kirjoittajan tapa lähestyä aihetta on pikemminkin nöyrä kuin etusormi pystyssä heristelevä.

Kirja auttaa kasvattajaa ymmärtämään itseään ja tapaansa toimia. Kasvattaja, joka tuntee itsensä ja paikantaa sokeat pisteensä, pystyy luomaan toimivan suhteen lapseen. Suhde rakentuu vain avoimuuden ja rehellisyyden pohjalle. Onneksi lapset rapsuttavat meistä kiiltävän ulkopinnan pois ja näyttävät, keitä me todella olemme.

Janne Viljamaa on sosiaalipsykologi, joka kouluttaa ja luennoi itsetunnosta, kasvatuksesta ja johtamisesta. Aikaisemmin häneltä on ilmestynyt kaksi kirjaa, Miehen mittainen isä ja Itsetunto kuntoon , lisäksi hän on kirjoittanut satoja artikkeleita itsetunnosta ja kasvatuksesta sekä kirja-arvosteluja.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 158
  • Koko 152 x 215 mm
  • Kirjastoluokka 38.1
  • ISBN 9789512077069
  • Gummerus kustannus, maaliskuu 2008

Goodreads arvostelut

Kirjailijan tuotantoa