Ahneet ja viattomat

Ahneet ja viattomat

Ahneet ja viattomat

Anna minulle paikka maailmasta

Nuoret naiset haparoivat rakkauden ensikokemuksissa. Nuoret miehet pohtivat, millaisina he maailmalle kelpaavat. Pariskunta käy valtataistelua thainyrkkeilyottelun katsomossa. Ostarin nuori vartija joutuu tulikokeeseen. Mies päättää parisuhteensa kohtalon heikoilla jäillä.

Seksuaalinen ahneus ja sympaattinen viattomuus kohtaavat. Mahdollisen ja mahdottoman rakkauden kuvaukset paljastavat tunnistettavia hetkiä parisuhteesta. Yhteistä kaikkien novellien henkilöille on tarkkaileva, analyyttinen tapa havainnoida maailmaa ja omaa paikkaansa siinä.

Ahneet ja viattomat on Joonas Konstigin esikoisnovellikokoelma, johon hän on harvinaisen tarkasti tallentanut ihmismielen pienet liikahdukset. Hienovarainen kerronta väistelee ydintä taitavasti ja mutkittelee pitkin omapäisiä polkujaan. Tarinoiden osuvassa dialogissa kirjailija näyttää vahvuutensa.

Lue Joonas Konstigin haastattelu
Joonas Konstig

Kirjailija

Joonas Konstig

Joonas Konstig on entinen vihreätukkainen punkkari, jonka julkiset esiintymiset muusikkona rajoittuvat ”Kolmen cowboyn” säestykseen kitaralla kevätjuhlissa. Sittemmin Konstig on saanut useampia lapsia ja kotiutunut Espooseen.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 269
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512077304
  • Gummerus kustannus, elokuu 2008

Kirjailijan tuotantoa