Seinää vasten

Seinää vasten

Seinää vasten

Vuoden 2009 -johtolangalla palkitussa romaanissa poliisi astuu harmaalle vyöhykkeelle

Asumaton talo Pohjois-Helsingissä, autotallin lattialla tuntematon ruumis. Komisario Takamäen murharyhmä saa käsiinsä tapauksen, joka vaikuttaa ammattirikollisten keskinäiseltä välienselvittelyltä.

Takamäen luottopoliisi Suhonen soluttautuu alamaailmaan ja muuntautuu Suikkaseksi, aliakseksi, joka tunnetaan jo kulmakuppiloissa. Tämä Suikkanen on lahtelainen gangsteri, kouluja käymätön toiminnan mies, joka ei turhia kysele vaan ottaa vastaan keikan kuin keikan, kunhan tarpeeksi maksetaan. Työnantajana hämäräkeikoilla toimii kylmäverinen väkivaltarikollinen, ”Mörkö” Kylmäkoski, joka kamppailee perhevelvollisuuksien ja työvaatimusten ristipaineessa. Suhonen pääsee askel askelelta lähemmäs rikollisketjun ylintä porrasta, jopa niin lähelle, että silmukka kiristyy hänen omalla kaulallaan.


Seinää vasten on rikoskirjallisuuden hyytävä taidonnäyte. Jarkko Sipilä tavoittaa realistisissa rikosromaaneissaan yksityiskohtaisen karusti poliisin työn arjen. Seinää vasten on komisario Takamäki -sarjan kahdeksas osa. Se kertoo kaunistelematonta tarinaa rikospoliisista, joka liikkuu epäilyttävillä poluilla ja joutuu työssään pohtimaan, missä menevät laillisuuden rajat.

Sipilä sai romaanistaan Vuoden johtolanka -palkinnon 2009. Dekkariseuran vuosittain myöntämä palkinto annettiin seuraavin perustein: "Sipilän motto voisi olla "less is more". Se näkyy sekä kielenkäytössä että siinä miten hän rakentaa kirjansa. Sipilän tarina ei rönsyile. Hän kertoo vain sen, mikä on tarpeen." Kiitosta saivat myös poliisityön kuvaus, kurinalainen kielenkäyttö sekä uskottava henkilökuvaus.

Lukijana toimii sujuvasanainen Veikko Honkanen, joka antoi äänensä myös Sipilän edelliselle Kylmä jälki -äänikirjalle.

Jarkko Sipilä kertoo romaanistaan Seinää vasten.

Kirjan tiedot

  • Koko 132 x 132 mm
  • Kirjastoluokka A84.2
  • ISBN 9789512077922
  • Gummerus kustannus, kesäkuu 2008

Kirjailijan tuotantoa
TUTUSTU MYÖS