Kylmän sodan kauppamiehet

Kylmän sodan kauppamiehet

Kylmän sodan kauppamiehet

Vakoilujännäri vaaran vuosien Suomesta

1950-luvun taitteessa Suomi on kylmän sodan näyttämöä. Länsivaltojen agentit toimivat uutterasti Helsingissä ja virittelevät verkostoaan muuallekin maahan. NATO, Norjan tiedustelupalvelu ja CIA pestaavat suomalaisia vakoilutoimintaan mukaan.

Uskaliaita miehiä tarvitaan tiedustelijoiksi Neuvostoliiton rajan tuolle puolen. Kun viikon reissusta palkkioksi luvataan miljoona markkaa, entiset kaukopartiomiehet Taneli Törmänen ja Pentti Peura lähtevät syksyiselle retkelle rautaesiripun taakse.


Mutta kuka oikein on porukan kolmas lähtijä, joka väittää olevansa virolainen heimosoturi Lennart Tamme? Kovin on herran oloinen, liian siloposkinen Vienan Karjalan ja Murmanskin korpiin. Lihaksia tällä kyllä on, mutta taitavat olla punnuksilla hankittuja.

Tiedusteluryhmä suuntaa kohti Kantalahtea ja Alakurttiin rakennettavaa uutta sotilastukikohtaa. Partiolla on edessä vaarallisempi tehtävä kuin kukaan heistä osaa aavistaa.

Historiallisesti tosipohjainen romaani Kylmän sodan kauppamiehet tarjoaa kihelmöivää jännitystä ja siekailematonta toimintaa.

Mauri Paasilinna

Kirjailija

Mauri Paasilinna

Mauri Paasilinna on syntynyt vuonna 1947. Hän on tehnyt monenlaisia töitä ennen kirjailijaksi ryhtymistään: ollut metsätöissä, asiapoikana, rakennuksilla ja tehdastyöläisenä, sosiaaliohjaajana, sosiaalisihteerinä, piirisihteerinä ja tiedotussihteerinä. Hänen harrastuksiaan ovat mm. metsästys ja kalastus, yhdistystoiminta, valokuvaus ja pistooliammunta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 288
  • Koko 144 x 218 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512078011
  • Gummerus kustannus, elokuu 2008