Lapsi elää rutiineista

Lapsi elää rutiineista

Lapsi elää rutiineista

Lapsiperheen pelastus

Vanhemmat ovat usein neuvottomia lastensa nukkumisen ja syömisen kanssa. Tämä kirja haastaa heidät tarkastelemaan perheen elämäntapaa. Onko elämänrytmi riittävän säännöllinen? Onko lapsen apuna hyviä rutiineja?

Kirja antaa käytännön ohjeita tuoreille vanhemmille ja perheille, jotka tuskailevat lastensa rytmiin, nukkumiseen tai ruokailuun liittyvien ongelmatilanteiden kanssa. Kirja opastaa, kuinka rakennetaan säännöllinen päiväohjelma ja luodaan perheen oman rutiinit. Kun lepo ja ruokailu toistuvat joka päivä saman aikataulun mukaisesti, lapsen turvallisuudentunne vahvistuu, nukkumaanmenosta ei tarvitse kiistellä päivittäin, selvitään ilman uuvuttavia nukuttamisrituaaleja ja vanhemmille jää iltaisin omaa kahdenkeskistä aikaa. Lapsi omaksuu terveellisen ateriarytmin ja viikonloput pienine poikkeuksineenkin sujuvat hyvin sekoittamatta seuraavaa viikkoa. Elämästä tulee tasapainoista.

Kirja on kannanotto kellonaikoihin ja toistuviin rutiineihin perustuvan elämäntavan puolesta. Vanhemmat tekevät päätöksen perheen päivittäisistä tavoista. Lapsena omaksutut nukkumis- ja ruokailutottumukset antavat eväät loppuelämäksi.

"Kiitokset hyvästä kirjasta, tärkeä aihe! Käytännönläheinen ote teki kirjan helposti omaksuttavaksi. On auttanut ainakin meidän perhettä kovasti. Puoli vuotta tuskailtiin yöunille menon kanssa. Kun alettiin noudattaa kirjan esimerkkirytmiä, heti ensimmäisestä illasta lähtien tyttö nukahti itsekseen
sänkyynsä. Uskomatonta." - Johanna Askolin

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 144
  • Koko 138 x 195 mm
  • Kirjastoluokka 38.1
  • ISBN 9789512078141
  • Gummerus kustannus, elokuu 2008