Muistin kaiku

VILLI SINFONIA IDENTITEETIN HAURAUDESTA

Eräänä talvisena yönä Nebraskan syrjäisessä kolkassa 27-vuotias Mark Schluter ajaa viivasuoralla maantiellä autonsa katolleen ja loukkaantuu vakavasti.

Markin isosisko Karin palaa vastentahtoisesti kotikaupunkiinsa pitämään huolta loukkaantuneesta veljestään. Kun Mark viimein herää koomasta, hän ei tunnista siskoaan vaan väittää tätä huijariksi. Karin pyytää epätoivoissaan apua julkkisneurologi Gerald Weberiltä, joka diagnosoi Markilla harvinaisen Capgrasin syndrooman.

Myös itse onnettomuuteen liittyy jotain perin mystistä. Onnettomuuspaikalla on jälkiä useammasta ajoneuvosta, ja Markin sairaalapöydältä löytyy vanhanaikaisella käsialalla raaputettu viesti: Minä en ole kukaan/mutta tänä yönä North Line Roadilla/ Jumala johdatti minut sinun luoksesi/jotta sinä saisit elää/ja toisit mukanasi jonkun muun.

Hitaasti valkeneva totuus onnettomuusyön tapahtumista tulee muuttamaan peruuttamattomasti Markin, Karinin ja Geraldin elämän.

National Book Awardilla palkittu Muistin kaiku on jännitysromaanin tavoin etenevä sukellus ihmismielen syvyyksiin, paikkoihin jotka tekevät ihmisestä
inhimillisen.

”Rikas, kutkuttava, lumoava, kaunis.”
– O, The Oprah Magazine

”Villi sinfonia ihmisen identiteetin hauraudesta. Yksi vuoden lumoavimmista kirjoista.”
– Entertainment Weekly
Richard Powers

Kirjailija

Richard Powers

Richard Powers (s. 1957) on palkittu yhdysvaltalaiskirjailija, joka on tämänhetkisen englanninkielisen kaunokirjallisuuden kiitetyimpiä nimiä. Hän on julkaissut urallaan kolmetoista romaania. Kriitikot rakastivat jo Powersin esikoista, mutta vasta hänen kahdeksas romaaninsa, Laulut joita lauloimme, teki hänestä kansainvälisen tähden.  Vuonna 2006 Powersille myönnettiin Yhdysvaltain arvostetuin kirjallisuuspalkinto National Book Award romaanista Muistin kaiku. Powers sai 2019 toisen Yhdysvaltojen arvostetun kirjallisuuspalkinnon Pulitzerin teoksestaan Ikipuut. Romaani herätti hurmioituneita reaktioita suomalaislukijoissa ja nousi myös meillä Sari Karhulahden suomennoksena bestsellerlistalle.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 647
  • Koko 167 x 220 mm
  • Alkuteos The Echo Maker
  • Suomentaja Sari Karhulahti
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512078738
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2009

Kirjailijan tuotantoa