Siilin eleganssi

Viisas ja hellä menestysromaani sisäisestä kauneudesta

Renée Michel on pariisilaisen hienostokerrostalon ovenvartijarouva. Hän on juro ja pyylevä leskinainen, joka pyrkii olemaan kuin ei olisikaan. Renée vastaa niin hyvin yleisesti hyväksyttyä mielikuvaa rehellisestä mutta tyhmästä ovenvartijasta, ettei kukaan osaa aavistaakaan hänen olevan tosiasiassa talon koppavia asukkaita sivistyneempi, intohimoinen kulttuurinharrastaja. 

Useita kerroksia ylempänä asuu Paloma Josse, kaksitoistavuotias omiin oloihinsa vetäytynyt pohdiskelija. Paloma tietää päätyvänsä itsekin vääjäämättä tyhjänpäiväiseen, porvarilliseen kultakalamaljaan, mutta hän ei osaansa alistu vaan tekee päätöksen: tämän kouluvuoden lopussa, kolmetoistavuotissyntymäpäivänään, hän tekee itsemurhan.

Kummankin erakon elämä muuttuu, kun taloon muuttaa japanilainen herra Kakuro Ozu. Hän näkee heti, että siilin piikkien alla piilee jotain ainutlaatuista
ja kaunista.

”Suositellaan lämpimästi kenelle tahansa, joka pitää kirjoista, jotka kasvavat hiljalleen ja puhkeavat sitten äkillisesti kukkaan.”
– Marie Claire

”Mahtava sosiaalinen satiiri, älykäs opas taiteeseen ja filosofiaan sekä hyvin viihdyttävä ja liikuttava kertomus kahdesta ulkopuolisesta.”
– Medien
Muriel Barbery

Kirjailija

Muriel Barbery

Muriel Barbery (s. 1969) on ranskalainen kirjailija ja filosofianopettaja. Hänen esikoisromaaninsa, hyvän ruoan nautintoja ylistävä Kulinaristin kuolema (suom. 2011), palkittiin Ranskassa ilmestymisvuotensa parhaana kulinaristisena kirjana. Barbery kohosi maailmanmaineeseen romaanillaan Siilin eleganssi (suom. 2010), jota on sittemmin myyty maailmanlaajuisesti yli 5 miljoonaa kappaletta. Barberyn uusin romaani Haltiaelämää (2016) on ihastuttanut lukijoita ympäri maailman.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 374
  • Koko 144 x 204 mm
  • Alkuteos L'Élégance du hérisson
  • Suomentaja Anna-Maija Viitanen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512078882
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2010

Kirjailijan tuotantoa