Liekeissä

Liekeissä

Liekeissä

”Tärkein osa johtamista on aina henkilökunnan aivojen, innovaatioiden ja asiakkaiden eli ihmispääoman johtaminen. Kaikki muu seuraa sitä.”

Kun vanhassa maailmassa yrityksiin rekrytoitiin fyysistä työvoimaa, nykyisin palkataan aivoja, osaamista. ”Mitä paremmassa kunnossa nämä 2000-luvun yrityksiin rekrytoidut päät ovat, sitä enemmän aivoista saadaan irti, ja sitä paremmin yrityksellä on mahdollisuus menestyä”, Petteri Kilpinen opastaa Liekeissä-teoksessaan. Osaamiseen perustuvaa työyhteisöä pitää myös johtaa toisin kuin puhdasta lihasvoimaa. Kilpinen on nähnyt työssään sekä Suomessa että maailmalla niin strategina kuin yritysjohtajanakin sekä loistavasti menestyviä että mahdollisuutensa hukanneita yrityksiä. Liekeissä kokoaa nämä havainnot selkeiksi oivalluksiksi jokapäiväisestä johtamisesta. Mukana on myös havaintoja huippumenestyjistä sekä kotimaasta että maailmalta.

Kilpinen muistuttaa, että pelkän excel-taulukoihin tuijottamisen sijaan nykyajan johtajan tulisi olla kannustava ja innostava. Kannustava johtaja saa ihmiset myös pysymään samassa työpaikassa pitempään. Tämän vaikutus yrityksen tulokseen on huomattava, kun sitä vertaa yritykseen, jossa on passiivinen tai alati vaihtuva henkilökunta. Kun koko organisaation luovuustaso nousee, yritys moninkertaistaa mahdollisuutensa kasvaa.

Liekeissä kannustaa johtajia kasvamaan kasvujohtajiksi: ”Kasvu on rohkeuslaji. Suurin riski yrityksen huomiselle on olla ottamatta mitään riskejä tänään!”

Lisää: www.liekeissa.fi

Liekeissä kirja on saatavissa myös sähkökirjana : www.adlibris.fi

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 240
  • Koko 142 x 218 mm
  • Kirjastoluokka 69.11
  • ISBN 9789512079124
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2008