Nuoren toimittajan eloonjäämisopas

Nuoren toimittajan eloonjäämisopas

Nuoren toimittajan eloonjäämisopas

Kuinka nuori toimittaja voi saada jalkansa oven väliin alalla, jolla tulijoita olisi ovista ja ikkunoista? Juttupalkkioksi tarjotaan jallupulloja ja ylityökorvaukseksi leffalippuja, pätkätyöt jatkuvat vuosikausien ajan, ja mediatalojen säästöbudjetit iskevät pahiten nuoriin. Nuoren toimittajan eloonjäämisopas on työkalu uraansa aloittelevalle journalistille.

Kirja paljastaa, millaista osaamista mediapomot arvostavat, mitä eri lehdet maksavat freejutuista, millaisiin kysymyksiin työhaastattelussa kannattaa varautua ja miten vapaa toimittaja saa juttuideansa myytyä.

Sisäpiirin tietoa jakavat tunnetut toimittajat ja toimitusten esimiehet, kuten Nyt-liitteen Ville Blåfield, Vihreän Langan päätoimittaja Elina Grundström sekä toimittaja Arto Nyberg. Kirja kertoo myös, miksi Bonnier-palkittu Kari Lumikero kuvaa juttunsa kriisialueilla itse ja millaista on matkailutoimittaja Antti Helinin arki.

Kirja on kuin nuoren toimittajan paras ystävä. Se jakaa kullanarvoista tietoa, jota alan kirjallisuudesta ei tavallisesti
lainkaan löydy.

”Hyvä hakemus on asiallinen. Markkinointikursseilta opittu omakehu ärsyttää, samoin treffipalstoilta haettunäpsäkkä yli-innokkuus tyyliin ’minulle voi rimpauttaa numeroon’...”
– Saska Saarikoski, Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimies

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 280
  • Koko 119 x 200 mm
  • Kirjastoluokka 7
  • ISBN 9789512079346
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2009