Maailman paras Pekka Töpöhäntä

Maailman paras Pekka Töpöhäntä

Maailman paras Pekka Töpöhäntä

”Olethan sinä tietenkin kuullut juttuja Pekka Töpöhännästä? Hänellä ei ole häntää, sellainen pieni töpö vain. Hännän puraisi poikki rotta silloin, kun Pekka oli pikkuinen ja asui maalla.”

Hännästä viis, Pekka Töpöhäntä on maailman rakastetuin kissa. Ensimmäisen kerran Pekka tassutteli lastenhuoneisiin 70 vuotta sitten, ja yhä uudet sukupolvet lumoutuvat Pekan seikkailuista. Sadunkertoja Gösta Knutssonin radiossa kertomista pienistä tarinoista alkoi Pekan matka maailmanmaineeseen: Pekka Töpöhäntä -kirjoja on käännetty kymmenelle kielelle ja myyty pelkästään Suomessa jo yli miljoona kappaletta.

Maailman paras Pekka Töpöhäntä sisältää yksissä kansissa viisi Töpöhäntä-seikkailua:
Pekka Töpöhäntä ja Mauri Mäyräkoira
Pekka Töpöhäntä ja Maija Maitoparta
Kiri kiri, Pekka Töpöhäntä
Pekka Töpöhäntä pääsee pälkähästä
Pekka Töpöhännän kolmoset

Pekalla alkavat oikeat kissanpäivät, kun Maija Maitoparrasta vihdoin tulee rouva Töpöhäntä. Pian mukana seikkailuissa on kolme terhakkaa kissanpoikasta. Mutta Monni, Pilli ja Pulla asettelevat ansoja Pekan tielle entistä suuremmalla innolla, ja Pekka joutuu moniin kiperiin tilanteisiin. Mutta nokkeluudella ja ystävien avulla kaikista onneksi selvitään.
Gösta Knutsson

Kirjailija

Gösta Knutsson

Radiotoimittaja ja kirjailija Gösta Knutsson (1908-1973) oli Astrid Lindgrenin ohella Ruotsin suosituin lastenkirjailija. Knutsson oli monipuolinen kulttuuripersoona, joka osallistui aktiivisesti muun muassa kuoro- ja musiikkitoimintaan. Hän oli yksi Ruotsin radion tunnetuimmista äänistä sekä kääntäjä. Käännösuransa kohokohtana hän piti ruotsinnostaan Lewis Carrollin Liisa ihmemaassa -kirjasta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 398
  • Koko 158 x 219 mm
  • Kirjastoluokka L84.2
  • ISBN 9789512079575
  • Gummerus kustannus, helmikuu 2009

Kirjailijan tuotantoa
TUTUSTU MYÖS