Toden näköisyyksiä

Toden näköisyyksiä

Toden näköisyyksiä

Simo Hämäläisen viides kertomuskokoelma

Ihmiselämä on merkillistä. Monimuotoisuutta siinä piisaa, mutta useinkaan asiat eivät kulje odotuksenmukaisesti totuttuja uomiaan. Ja juuri poikkeaviin sattumuksiin tarinankertoja luontojaan tarttuu.

Simo Hämäläisen kertomukset vievät keskelle elon ihanuutta ja kurjuutta. Hän piirtää pikakuvia aikamme yksilöistä ja ilmiöistä sekä näyttää, miten paljon on monesti pienestä kiinni.

Asianajajan tilille ilmestyy oudosti tyhjästä pimeää rahaa. Lannistumaton nainen on tottunut vaikka seisomaan seipään nenässä. Sinkkujen seuroissa sukkuloi valikoiva mies, joka etsii aivan erityistä naista. Erään a:lla alkavan taudin tragikoomiset käänteet paljastuvat. Iäkäs taksikuski on oppinut hellittämään kiireestä.

Kaikki nämä tulevat kerrotuiksi ja monta muuta tavatonta tarinaa. Toden näköisyyksiä on Simo Hämäläisen viides kertomuskokoelma. Juttujen viritykset ja väritykset vaihtuvat kirpeästä irvailusta hyväntuuliseen hullutteluun ja välillä tummiinkin tuntoihin. Tarinankerrontaa parhaimmillaan.
Simo Hämäläinen

Kirjailija

Simo Hämäläinen

Simo Hämäläinen on syntynyt Pieksämäellä 1947. Hän on kirjoittanut romaaneja, kertomuksia ja näytelmiä. Hänen romaanihahmoistaan tunnetuin on itäisessä Suomessa asustava Kätkäläinen, jonka seikkailuja on seurattu viidessä romaanissa. Vuodesta 1995 Hämäläinen on ollut vapaa kirjailija. Sitä ennen hän on työskennellyt toimittajana ja opettanut suomen kieltä Joensuun yliopistossa. Koulutukseltaan hän on filosofian lisensiaatti.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä Noin 180
  • Koko 148 x 220 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512079858
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2009