Erikoispartio ja vuoriston piiskuri (RED CAPS)

Erikoispartio ja vuoriston piiskuri (RED CAPS)

Erikoispartio ja vuoriston piiskuri (RED CAPS)

RED CAPS -ERIKOISPARTIO TEMPAA MUKAANSA VAUHDIKKAISIIN SEIKKAILUIHIN

Red Caps on joulupukin erikoispartio, joka auttaa hankaliin tilanteisiin joutuneita lapsia ympäri maailmaa. Erikoispartiota johtaa 12-vuotias ihmispoika Yotan, muut jäsenet ovat tonttuja. Kullakin partion jäsenellä on oma erityisvoimansa, joka auttaa tehtävien suorittamisessa ja jonka saa esiin painamalla rinnassa olevaa tähteä. Jaga on elektroniikkaosaaja, Didillä on uskomattomat voimat, Smoo on ujo nero ja Alpolla on kyky muuttua näkymättömäksi, mutta hänen puheensa on niin kummallista, että sitä ymmärtää vain Jiffy, tulkkina toimiva orava!

Red Caps -kirjat eivät ole ainoastaan huumorin siivittämää vauhdikasta viihdettä, vaan jokaisen kirjan tarinassa on myös lasten oikeuksiin tai ympäristön säilyttämiseen liittyvä merkityksellinen teema. Lastenromaaneissa on UNICEFin tietoliite kirjan tarinaan liittyvistä lasten oikeuksista. Lasten oikeudet ovat nyt erityisen ajankohtaisia, sillä vuonna 2009 YK:n Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 20 vuotta.

Erikoispartio seikkailee neljässä lastenromaanissa ja yhdessä kuvakirjassa. Kirjat perustuvat suomalaisen palkitun elokuvatuottajan, Mikael Wahlforssin, ideoimaan elokuvaan ja tv-sarjaan, jotka esitetään Suomessa 2011. Kirjat on kirjoittanut brittikäsikirjoittaja Andrew Bernhardt. Hän on kirjoittanut muiden muassa BBC:lle lastenohjelmia.

Erikoispartio saa hälytyksen tällä kertaa Pakistaniin, jossa Ghulampoika ei pääse aloittamaan koulua, sillä hän joutuu pakkotyöhön matonkutomoon maksaakseen siten perheensä velan.

http://www.redcaps.com/

Kirjailija

Andrew Bernhardt

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 128
  • Koko 130 x 175 mm
  • Suomentaja Paula Korhonen
  • Kirjastoluokka L84.2
  • ISBN 9789512080014
  • Gummerus kustannus, elokuu 2009