Erikoispartio ja harmaa jättiläinen (RED CAPS)

Erikoispartio ja harmaa jättiläinen (RED CAPS)

Erikoispartio ja harmaa jättiläinen (RED CAPS)

RED CAPS -ERIKOISPARTIO TEMPAA MUKAANSA VAUHDIKKAISIIN SEIKKAILUIHIN

Red Caps on joulupukin erikoispartio, joka auttaa hankaliin tilanteisiin joutuneita lapsia ympäri maailmaa. Erikoispartiota johtaa 12-vuotias ihmispoika Yotan, muut jäsenet ovat tonttuja. Kullakin partion jäsenellä on oma erityisvoimansa, joka auttaa tehtävien suorittamisessa ja jonka saa esiin painamalla rinnassa olevaa tähteä. Jaga on elektroniikkaosaaja, Didillä on uskomattomat voimat, Smoo on ujo nero ja Alpolla on kyky muuttua näkymättömäksi, mutta hänen puheensa on niin kummallista, että sitä ymmärtää vain Jiffy, tulkkina toimiva orava!

Red Caps -kirjat eivät ole ainoastaan huumorin siivittämää vauhdikasta viihdettä, vaan jokaisen kirjan tarinassa on myös lasten oikeuksiin tai ympäristön säilyttämiseen liittyvä merkityksellinen teema. Lastenromaaneissa on UNICEFin tietoliite kirjan tarinaan liittyvistä lasten oikeuksista. Lasten oikeudet ovat nyt erityisen ajankohtaisia, sillä vuonna 2009 YK:n Lapsen oikeuksien sopimus täyttää 20 vuotta.

Erikoispartio seikkailee neljässä lastenromaanissa ja yhdessä kuvakirjassa. Kirjat perustuvat suomalaisen palkitun elokuvatuottajan, Mikael Wahlforssin, ideoimaan elokuvaan ja tv-sarjaan, jotka esitetään Suomessa 2011. Kirjat on kirjoittanut brittikäsikirjoittaja Andrew Bernhardt. Hän on kirjoittanut muiden muassa BBC:lle lastenohjelmia.

Onneksi erikoispartio lentää nepalilaisen Kharma-tytön avuksi, koska hänen pikkusiskonsa on joutunut sairaalaan keuhkokuumeen vuoksi. Sairaalalla ei ole rahaa kunnollisiin lääkkeisiin, ja Kharma yrittää pelastaa siskonsa voittamalla vaativan norsunajokilpailun, jonka palkintona on rahaa.

http://www.redcaps.com/

Kirjailija

Andrew Bernhardt

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 128
  • Koko 129 x 174 mm
  • Suomentaja Paula Korhonen
  • Kirjastoluokka L84.2
  • ISBN 9789512080021
  • Gummerus kustannus, joulukuu 2011