Sulamispiste

PIINAAVA ARKTINEN TRILLERI

Ilmaston lämpenemistä pohjoisessa Alaskassa tutkiva tiedemiesryhmä kokee jäätikköä tutkiessaan elämänsä yllätyksen. Syvältä jään sisältä löytyy muinaisen kissaeläimen ruumis. Eläin vaikuttaa 10 000 vuotta sitten sukupuuttoon kuolleelta sapelihammastiikeriltä. Tutkimusryhmää sponsoroinut filmiyhtiö haluaa puristaa kaiken hyödyn irti sensaatiomaisesta tiedeuutisesta, ja pian syrjäinen tukikohta vilisee elokuvaväkeä. Filmiryhmän vetäjä, pöyhkeilevä dokumentaristi Emilio Conti aikoo sulattaa eläimen jäävaipastaan suorassa lähetyksessä.

H-hetken koittaessa eläimen ruho on kuitenkin kadonnut lukitusta varastorakennuksesta. Varasta ja tämän saalista etsitään ympäri labyrinttimaista tukikohtaa – kunnes yksi filmiryhmän jäsenistä löytyy mitä verisimmällä tavalla surmattuna.

Tukikohdan kauhistuneet asukit joutuvat pohtimaan mahdottomalta tuntuvaa vaihtoehtoa: voisiko heidän muinaislöytönsä olla jollain ihmeen keinolla herännyt henkiin? Ja onko kyseessä sapelihammastiikeri laisinkaan – vai jotain paljon, paljon vaarallisempaa?
Lincoln Child

Kirjailija

Lincoln Child

Douglas Preston (s. 1956) ja Lincoln Child (s. 1957) ovat yhdysvaltalainen kirjailijakaksikko Pendergast-jännärien takana. He ovat niittäneet mainetta myös omilla trillereillään ja tietokirjoillaan, mutta heidät tunnetaan ennen muuta Pendergast-sarjastaan. Ennen kirjailijanuraansa Douglas Preston työskenteli Amerikan luonnonhistoriallisessa museossa ja kohtasi sen historiikkia kirjoittaessaan kustannustoimittaja Lincoln Childin. Miehet päättivät yhdistää voimansa ja kirjoittaa museoon sijoittuvan trillerin, ja pian syntyi arvoituksellinen FBI-agentti Aloysius Pendergast. Piinaavaa jännitystä, seikkailua ja mysteerejä yhdistävä sarja on huolellisen taustatyön tulos, ja sen päähenkilöä pidetään hyvästä syystä nykypäivän Sherlock Holmesina.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 431
  • Koko 166 x 220 mm
  • Alkuteos Terminal Freeze
  • Suomentaja Jorma-Veikko Sappinen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512080205
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2009