Neulekirja

Rentouttavaa ja luovaa puuhaa

Tämä kirja on kahden neulomiseen hurahtaneen naisen yhteistyön tulos. Neuleiden taiteellisesta suunnittelusta vastaa suosittu neulebloggaaja Ilona Korhonen ja teknisistä ohjeista tekstiilityön ammattilainen Jenni Österman.

Mukana on kaikkiaan 25 neuletta: sukkia, myssyjä, käsineitä, huiveja, villatakkeja, legginsejä… Jokainen löytää ohjeista oman kokonsa. Esimerkiksi lasten neuleista on koot 90–160 cm, aikuisten neuleista XS–3XL ja sukista koot 25–43. Ohjeista löytyy jopa konstit, kuinka muodokkaille pohkeille tehdään hyvin istuva sukka, joka ei kiristä eikä valu! Pitseihin, palmikoihin ynnä muihin pintakuvioihin ja värikkäisiin kirjoneuleisiin on omat yksityiskohtaiset kaaviokuvansa.


Lisäksi kaikki ohjeet on koeneulottu. Maanläheinen kuvitus ja herkullisenväriset langat saavat neulojan sormet syyhyämään. Kirja soveltuu pääasiassa kokeneille neulojille, mutta helpoimmat neuleet selkeine ohjeineen rohkaisevat kokeilemaan, vaikkei virtuoosi vielä olisikaan.

Kirjailijat

Ilona Korhonen

Ilona Korhonen on suositun Ilun handu duunaa -neuleblogin pitäjä, muusikko ja äiti. Neulominen on Ilonalle rakas harrastus; hän osasi kutoa jo 7-vuotiaana. "Jonkinlainen hulluus touhuun on oltava", hän sanoo, ja ehkä juuri siinä piilee hänen neuleidensa suosio.

Jenni Österman

Artenomi Jenni Österman on harrastanut neulebloggamista. Käsityöinnostuksen hän on saanut jo verenperintönä käsityöopettaja äidiltään. "Olen aina tehnyt käsitöitä - niin kauan kuin muistan." Jenni tekee neuleiden lisäksi paljon muitakin käsitöitä eri tekniikoita käyttäen.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 128
  • Koko 190 x 240 mm
  • Kirjastoluokka 65.43
  • ISBN 9789512080496

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS