Mannerheimin pöydässä

Mannerheimin pöydässä on kattava kokonaisesitys suuren hyvän ruoan ystävän Carl Gustaf Emil Mannerheimin kiehtovasta henkilökohtaisesta kulinaarisesta historiasta. Louhisaaren lapsuus, keisarillisen Pietarin vuodet, paluu Suomeen, ylipäällikkyys Mikkelissä – kaikkiin näihin liittyy olennaisena osana aito kiinnostus hyvin valmistettuun ruokaan. Marsalkka Mannerheim tiesi, miltä hyvän ruoan tulisi maistua.

Mannerheimin pöydässä ei ole ainoastaan keittokirja, vaikka siinä onkin runsaasti yksityiskohtaisia ruokaohjeita. Se on myös kulttuurihistoriallinen kokonaiskuvaus. Risto ja Ritva Lehmusoksa ovat perehtyneet kuhunkin aikakauteen ja ympäristöön ja kuvaavat niiden ominaispiirteet Mannerheimin ruokakokemusten ja makumieltymysten kautta.

Kirjailijat

Risto Lehmusoksa

Risto Lehmusoksa on toiminut Gummerus Kustannus Oy:n toimitusjohtajana 1985-1994. Sitä ennen hän on ollut Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden osastopäällikkö ja kirjallinen johtaja.

Ritva Lehmusoksa

Ritva Lehmusoksa on kirjoittanut ja suomentanut lukuisia kodin tietokirjoja sekä kirjoittanut useita ruokakirjoja yhdessä miehensä Riston kanssa.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Nidottu
  • Sivumäärä 272
  • Koko 210 x 270 mm
  • Kirjastoluokka 68.2
  • ISBN 9789512080816
  • Gummerus kustannus, heinäkuu 2009

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS