Kuinka kuolleita käsitellään

Kuinka kuolleita käsitellään

Kuinka kuolleita käsitellään

Tukholmaa pitkään koetellut helleaalto jännittyy kaupungin ylle valtaisaksi sähkökentäksi – kuin käänteiseksi sähkökatkokseksi. Taivaalla ei näy pilveäkään jännityksen yhä voimistuessa.

"Pian. Tapahtuu. Jotain."

Yhtäkkiä sähkökenttä katoaa, ilman pamahdusta tai romahdusta. Eläkkeellä oleva toimittaja Gustav Mahler kutsutaan ruumishuoneelle, missä kuollovat heränneet henkiin. Kauhistuttava tilanne herättää lapsenlapsensa vastikään menettäneessä Gustavissa toivon: ehkä kuolleet nousevat myös haudoistaan.

Tiedemiesten yrittäessä selvittää kauhistuttavan ilmiön syytä ja viranomaisten ryhtyessä yhä äärimmäisempiin toimenpiteisiin suuren yleisön ja surevien omaisten rauhoittamiseksi vain harva pysähtyy kysymään, mitä kuolleet elävistä oikeastaan haluavat.

”Kuinka kuolleita käsitellään on mestariteos omassa lajissaan. Se on niitä harvoja kirjoja, jotka saavat lukijan ymmärtämään mitä kuolema todella on ja mitä toisen ihmisen kuoleminen merkitsee. Kirja on fantastinen! Jos Ajvide Lindqvist osoittautuu kykeneväksi käsittelemään muitakin aiheita yhtä voimallisesti, hän on vailla epäilystä suuri kirjailija.”
– Horace Engdahl, Nobel-komitean puheenjohtaja 1999–2009

John Ajvide Lindqvist

Kirjailija

John Ajvide Lindqvist

John Ajvide Lindqvist (s. 1968) on palkittu ruotsalainen kirjailija, joka yhdistää romaaneissaan taiturillisesti realistista kerrontaa fantasia- ja kauhuelementteihin. Ajvide Lindqvistiltä on suomennettu romaanit Ystävät hämärän jälkeen (2008), Ihmissatama (2009), Kuinka kuolleita käsitellään (2010), Kultatukka, tähtönen (2011) ja Ystävällisyys (2023). Yhdysvaltaiskirjailija Stephen King on nimennyt Ajvide Lindqvistin yhdeksi omista suosikeistaan.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 400
  • Koko 142 x 218 mm
  • Alkuteos Hanteringen av odöda
  • Suomentaja Jaana Nikula
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512081783
  • Gummerus kustannus, elokuu 2010

TUTUSTU MYÖS