Numeropeli

Minä tiedän mitä sinä ajattelet

New Yorkin osavaltion rauhaisassa kolkassa asuva henkisen kasvun guru Mark Mellery saa epätavallisen uhkailukirjeen. Viestissä vihjataan Melleryn rikolliseen menneisyyteen ja kehotetaan häntä ajattelemaan mitä tahansa lukua yhden ja tuhannen väliltä. Kun Mellery avaa kirjeen mukana tulleen toisen, pienen kirjekuoren, hän löytää sieltä ajattelemansa numeron: 658.

Hätääntynyt Mellery ottaa yhteyttä vanhaan yliopistotuttuunsa Dave Gurneyyn, joka on juuri jäänyt varhaiselle eläkkeelle New Yorkin poliisilaitoksen murharyhmästä. Gurney suhtautuu tapaukseen yliolkaisesti, kunnes Mellery löydetään murhattuna kotinsa takapihalta.

Paikallisen poliisin pyynnöstä Gurney jatkaa tapauksen tutkimista. Pian hänelle selviää, ettei Mellery suinkaan ole numeroilla ja riimeillä pelailevan murhaajan ensimmäinen uhri. Jopa kaiken nähnyt Gurney huomaa pohtivansa mahdottomalta tuntuvaa vaihtoehtoa – ehkä murhaaja todella osaa lukea uhriensa ajatuksia? Varmaa on ainakin se, että veren makuun päässeellä tappajalla ei ole aikomustakaan lopettaa. Ei ainakaan ennen kuin Gurney ja tämän vaimo Madeleine ovat pelanneet oman osansa hänen saatanallisen ovelassa suunnitelmassaan.

Numeropeli on poikkeuksellisen älykäs murhamysteeri, joka yhdistää taidokkaasti Agatha Christie -henkistä suljetun huoneen arvoitusta, psykologista poliisiromaania ja hyytävää trilleriä.

”Vau mikä debyytti! Verdon kiilaa suoraan trillerigenren kärkeen tällä uskomattoman ansiokkaalla romaanillaan. Vastustamattoman mukaansatempaava, loistavasti kirjoitettu. Paras kirja, jonka olen tänä vuonna lukenut.”
– The Sun

”Numeropeli on täynnä vauhtia, tyyliä ja älyä. Henkilöhahmot ovat moniulotteisia, arvoitukset piinaavia ja jännitystä runsaasti. Numero jota minä ajattelen on ykkönen!”
– Reginald Hill, Yorkshiren etsivät luonut rikoskirjailija

”Kekseliäs ja viihdyttävä.”

– Washington Post

”Ajattele jotain lukua yhden ja kymmenen väliltä… Kerro se nollalla. Niin monta kertaa tulet laskemaan kirjan käsistäsi.”
– Mystery Scene

John Verdon

Kirjailija

John Verdon

John Verdon teki pitkän uran New Yorkin mainosmaailmassa. Jäätyään eläkkeelle hän päätti ajankulukseen kirjoittaa mahdollisimman jännittävän murhamysteerin. Syntyi Numeropeli, josta tuli myynti- ja arvostelumenestys Suomen lisäksi mm. Isossa-Britanniassa, Tanskassa ja Espanjassa. Nykyisin Verdon on bestselleristi, jonka romaaneja käännetään 27 kielelle.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 573
  • Koko 148 x 217 mm
  • Alkuteos Think of a Number
  • Suomentaja Marja Luoma
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512082339
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2011

TUTUSTU MYÖS