Isku

Amatööritähtitieteilijä Abbey Straw ei ole uskoa onneaan. Katsellessaan uudella teleskoopillaan tähtikirkasta taivasta hän näkee kirkkaan tulipallon, joka rysähtää valtavan jyminän saattelemana jollekin Mainen rannikon syrjäisistä saarista. Abbey vohkii isänsä kalastusaluksen ja lähtee meteoriittijahtiin parhaan ystävänsä Jackien kanssa – puistattavin seurauksin.

Muutamaa päivää myöhemmin CIA:n entinen agentti Wyman Ford taivaltaa syvällä Kambodžan viidakossa, tehtävänään selvittää maailmanmarkkinoille ilmaantuneiden, äärimmäisen radioaktiivisten jalokivien alkuperä. Viidakon syvyyksissä Fordia odottaa näky, jota hän ei tule koskaan unohtamaan.

Samaan aikaan Kaliforniassa Nasan Mars-laboratorion huippututkija Jason Freeman löytyy kotoaan murhattuna. Ennen kuolemaansa Freeman oli koettanut selvittää Marsista tulevan radioaktiivisen säteilyn lähdettä.

Wyman Fordille alkaa valjeta, että kaikki kolme tapausta liittyvät toisiinsa. Ja mikä kauhistuttavinta, meteoriitin osuma Mainen rannikolle vaikuttaisi olevan vasta alkusoittoa.

"Douglas Prestonin nerokkaat romaanit yhdistävät tieteellistä tietoa veret seisauttavaan jännitykseen. Preston on yksinkertaisesti uusi, entistäkin ehompi Michael Crichton."
– Tess Gerritsen

Avun lukupiiriläisten arvioita:

" Tapahtumat alkavat vauhdikkaasti. Alun irtonaisilta vaikuttavat tarinat nivoutuvat vähitellen jännittäväksi kokonaisuudeksi. Kirja pitää otteessaan ensi metreiltä lähtien."
– Ari, 50, logistiikkapäällikkö

"Vanha klisee mutta osuva: kirja kulkee kuin juna, aluksi hitaasti puuskuttaen, mutta sitten kiihtyvällä tahdilla aivan viimeiselle sivulle, jossa tulee vielä lopullinen ylläri. Oli aika mahdoton laskea kirja kädestä, kun oli päässyt alkuun."
– Raimo, 55, casinoisäntä

"Tämä kirja tuli luettua yhdellä istumalla kannesta kanteen, mikä on todella harvinaista. Kirjan juonikehys oli selkeästi rajattu, eikä poukkoilut sinne tänne. Kerronta on moni-ilmeistä ja uskottavaa."
– Tapani, 59, työnjohtaja

"Kirja piti jännityksessään alusta saakka. Juoni pysyi kasassa ja vaikka kuinka yritti laskea kirjan käsistään, se vain jollain tapaa veti puoleensa."
– Marjaana, 42, sairaanhoitaja

Douglas Preston

Kirjailija

Douglas Preston

Douglas Preston (s. 1956) ja Lincoln Child (s. 1957) ovat yhdysvaltalainen kirjailijakaksikko Pendergast-jännärien takana. He ovat niittäneet mainetta myös omilla trillereillään ja tietokirjoillaan, mutta heidät tunnetaan ennen muuta Pendergast-sarjastaan. Ennen kirjailijanuraansa Douglas Preston työskenteli Amerikan luonnonhistoriallisessa museossa ja kohtasi sen historiikkia kirjoittaessaan kustannustoimittaja Lincoln Childin. Miehet päättivät yhdistää voimansa ja kirjoittaa museoon sijoittuvan trillerin, ja pian syntyi arvoituksellinen FBI-agentti Aloysius Pendergast. Piinaavaa jännitystä, seikkailua ja mysteerejä yhdistävä sarja on huolellisen taustatyön tulos, ja sen päähenkilöä pidetään hyvästä syystä nykypäivän Sherlock Holmesina.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 468
  • Koko 141 x 218 mm
  • Alkuteos Impact
  • Suomentaja Heidi Valtonen
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512082438
  • Gummerus kustannus, elokuu 2010