Nainen, jonka nimi on Nathalie

Nainen, jonka nimi on Nathalie

Nainen, jonka nimi on Nathalie

Voiko yksi suudelma muuttaa kaiken?

Joskus rakkaus syttyy sattumasta: epätodennäköisestä kohtaamisesta, säröstä nimettömyyteen. Näin käy myös kirjallisuutta rakastavalle Nathalielle, joka kävelee jalkakäytävällä suoraan kömpelön mutta mutkattoman François’n sydämeen. Yhteiselo on pian pilvetöntä. Kun François sitten eräänä päivänä jää lenkillään auton alle ja kuolee, Nathalie luulee menettäneensä mahdollisuuden onneen loppuiäkseen.

Nuori leski ei kuitenkaan ota huomioon, että vielä koittaa se päivä, kun hän haaveissaan ilman sen kummempaa syytä suutelee toimistohuoneeseensa osunutta ruotsalaista kollegaansa, harmaata ja charmitonta Markusta. Nathalie unohtaa miehen olemassaolon yhtä nopeasti kuin tuon puolihuolimattoman suudelman, modernin taiteen ilmauksen. Nathalien onneksi selitys ei riitä Markukselle, jonka värittömän ulkokuoren alla piileekin varsin hienovarainen hurmuri.

Nainen, jonka nimi on Nathalie on yhtä aikaa kepeä ja vakava, arkinen ja runollinen tarina kohtalon oikuista, toipumisista, siitä kuinka rakkautta on kaikkialla – etenkin siellä mistä sitä vähiten osaa etsiä.

”David Foenkinos on kirjoittanut soman sentimentaalisen komedian, joka kuvaa taidokkaasti – ja vain hänelle itselleen ominaisella viehkeydellä – rakkauden uusia kujeita.”
– Journal du Dimanche
David Foenkinos

Kirjailija

David Foenkinos

David Foenkinos (s. 1974) on palkittu pariisilainen kirjailija, käsikirjoittaja ja muusikko. Hänen lempikirjansa on Albert Cohenin Rakkaani, valittuni, ja Foenkinos käsittelee itsekin teoksissaan ennen muuta rakkautta. Hänen romaaniinsa Nainen, jonka nimi on Nathalie (2011) pohjautuva elokuva tuli Suomen ensi-iltaan tammikuussa 2012, pääosassa Améliesta tuttu Audrey Tautou.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 268
  • Koko 150 x 210 mm
  • Alkuteos La Délicatesse
  • Suomentaja Pirjo Thorel
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512082483
  • Gummerus kustannus, tammikuu 2011

Goodreads arvostelut