Edustuskeittiö

Edustuskeittiö

Edustuskeittiö

Ainutlaatuinen näkökulma edustuskeittiöön

Verna Kaunisto-Feodorow oppi edustuskäytännön alkeet Ranskassa, ja suurlähettilään puolisona Portugalissa hän pääsi yhä syvemmälle edustuskeittiön saloihin. Tässä kirjassa hän yhdistää taitavasti kansainvälisen edustuskeittiön ja kotimaisen ruoanlaiton.

Kun ystäville tarjotaan ruokaa, se tehdään parhaista raaka-aineista ja asiaan paneutuen. Kirjassa viitoitetaan tietä tällaisen aterian valmistamiseen ja käydään läpi aperitiivit ja alkupalat, keitot, pääruoat lisukkeineen, jälkiruoat ja kakut. Mukana on kokonaisia menu-esimerkkejä sekä tietoa eri ateriaosuuksista, raaka-aineiden valitsemisesta ja tarjoamisesta sekä edustuskeittiön käytännöistä.


Reseptejä ryydittävät Vernan hauskat tarinat edustukseen liittyvästä elämästä ja yllättävistä sattumuksista. Osa valokuvista on kuvattu Portugalissa upeassa Ajuda-museossa, jossa on jo aikoinaan kestitty Euroopan kuninkaallisia. Kutsu aterialle on yksi parhaista ystävyydenosoituksista. Tuskin mikään osoittaa läsnä oleville ruokailijoille enempää arvonantoa ja kunnioitusta kuin ajalla ja rakkaudella valmistettu ateria.

Verna Kaunisto-Feodorow

Kirjailija

Verna Kaunisto-Feodorow

Verna Kaunisto-Feodorow (s. 1973) on viulisti, musiikkipedagogi ja kahden lapsen äiti, joka kiinnostui ruoanlaitosta jo lapsena. Musiikki veti kuitenkin pidemmän korren uravalinnassa, ja hän valmistui viulistiksi Ranskassa. Hän on toiminut mm. Luxemburgin kamariorkesterin muusikkona ja viulunsoiton opettajana Pariisissa. Vernalle ruoanlaiton nautinto on autuutta, jonka voi kokea myös pienellä budjetilla.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 220
  • Koko 210 x 275 mm
  • Kirjastoluokka 68.2
  • ISBN 9789512082551
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2010

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS