Ivan Petrov ja Helsingin henki

Ivan Petrov ja Helsingin henki

Ivan Petrov ja Helsingin henki

Kesällä 1975 Suomesta tulee idän ja lännen kohtaamispaikka ainutlaatuisella tavalla. Presidentti Urho Kekkosen unelma ja vuosikausien työ puolueettomuuspolitiikan hyväksi toteutuvat Ety-kokouksena, joka saa 35 maan johtajat saman pöydän ääreen.

Liennytyksen vastavoimat kuitenkin tekevät työtään kokouksen kulisseissa. Neuvostoliiton uusien mannertenvälisten ohjusten piirustukset putkahtavat esiin helteisessä Helsingissä ja niitä kaupataan CIA:lle.

Lännen agentit koettavat saada tilanteesta selvyyttä. Venäläiset ehkä pelaavat maailmanpolitiikkaa kaksilla korteilla, tai sitten kysymyksessä on disinformaatio, jonka tarkoituksena on harhauttaa lännen tiedustelu, ellei jopa tuhota kokouksen tulokset.


Tapahtumien keskiössä toimii KGB:n agentti Ivan Petrov, joka liikkuu niin vilkkaasti, että hän katoaa myös maanmiehiltään. Hän on päättänyt ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä ja vetää välistä jotain itselleen uuden elämän aloittamiseksi.

Mauri Paasilinnan agenttiromaani Ivan Petrov ja Helsingin henki on nostalginen ja jännittävä kertomus ajalta, jolloin maailmassa vielä saattoi valita hyvän ja pahan väliltä. Ongelmana oli vain erottaa ne toisistaan.

Mauri Paasilinna

Kirjailija

Mauri Paasilinna

Mauri Paasilinna on syntynyt vuonna 1947. Hän on tehnyt monenlaisia töitä ennen kirjailijaksi ryhtymistään: ollut metsätöissä, asiapoikana, rakennuksilla ja tehdastyöläisenä, sosiaaliohjaajana, sosiaalisihteerinä, piirisihteerinä ja tiedotussihteerinä. Hänen harrastuksiaan ovat mm. metsästys ja kalastus, yhdistystoiminta, valokuvaus ja pistooliammunta.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 252
  • Koko 142 x 219 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512082988
  • Gummerus kustannus, elokuu 2010

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS