Historia on minut vapauttava

Historia on minut vapauttava

Historia on minut vapauttava

Satiirikon julmanhauska avainromaani

"Studion lämpiössä vilisi televisiosta tuttuja kasvoja, ja keskittymiseni alkoi rapautua. Tulin tietoiseksi läpimurron lähestymisestä: hetken kuluttua iskeytyisin rytinällä kansakunnan kollektiiviseen tietoisuuteen ja vuosikymmenen uuttera työ palkittaisiin. Kuolemattomuus oli minuuttien päässä."

Huomionhakuinen kirjailija on käyttänyt lähes kaikki keinonsa viihteen puuduttaman kansakunnan tavoittamiseksi. Luovuus ei ole lopussa, mutta motivaatio alkaa ehtyä.


Mitä tekee keski-ikäinen, kirjojensa näkyvyyteen pettynyt moralistisatiirikko, jolle ei löydy paikkaa julkisuuden sirkuksesta? Hän kerää teemansa ja heittäytyy manteliksi mediapuuron sekaan. Tulokset eivät silti ole rohkaisevia. Sensaatiojulkisuuden kupla ei puhkea yksinäisen satiirikon voimin.

Kirjailija kokoaa ympärilleen Suomen terävimmät mielet, kukoistavanuljaan ykköstiimin, ja taistelu media-ajasta alkaa toden teolla. Matka kohti viisitoistaminuuttista osoittautuu raastavan pitkäksi.

Historia on minut vapauttava paitsi luo armotonta ajankuvaa myös tarjoaa harvinaisen kurkistuksen taiteilijan luovaan prosessiin ja yksityiselämän haasteisiin. Se on julmanhauska dokumentti kirjailijasta, joka hukkui mediakohinaan.

Jussi Siirilä

Kirjailija

Jussi Siirilä

Jussi Siirilä (s. 1967) asuu Kemissä. Hän on työskennellyt vapaana kirjailijana yli 10 vuotta ja julkaissut 11 kirjaa. Koulutukseltaan hän on kemian alan diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt muun muassa tutkijana syöpälääkettä kehittävässä tutkimusryhmässä, opettajana yliopistossa ja ammattioppilaitoksessa, aluemyyjänä, varastomiehenä ja ohjelmistosuunnittelijana. Jussi Siirilä sai Gummeruksen Kalle Päätalo -palkinnon 2002 ja Lapin kirjallisuuspalkinnon 2022.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 246
  • Koko 139 x 218 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512083008
  • Gummerus kustannus, elokuu 2010

TUTUSTU MYÖS