Koirapäinen pyöveli

Koirapäinen pyöveli

Koirapäinen pyöveli

Oli ollut aika, kun Aliisa Korvenvaara kaipasi miestä. Mutta se aika oli kaukana takana.

Mihin päätyvät miehet, jotka lähtevät viemään roskapussia eivätkä koskaan palaa kotiin? Entä minne jätetään ne, jotka eivät suostu lähtemään? Pystyykö ihmisen elämästä näkemään yksittäisen hetken, jolloin alkaa alamäki? Päivi Alasalmen novelleissa ääneen pääsevät naiset, jotka kantavat häpeäänsä pystypäin, muuttuvat näkymättömiksi tai vetäytyvät erakoiksi. Miehet, jotka tappelevat viinan pirun kanssa tai hukuttavat elämänsurunsa työhön. Mutta nämä ihmispolot ovat myös kovapäisiä ja päättäväisiä. Sillä kuka pitää ihmisestä huolta – ei kukaan muu kuin hän itse.

Koirapäinen pyöveli on kokoelma novelleja, joissa meno on reipasta, elämä rujoa ja mustanpuhuva huumori kukkii. Kieli on oivaltavaa ja suoraviivaiset tiivistykset ihmiskohtaloista herkullisia. Henkilöitä yhdistää häpeän ohittaminen ja selviytyminen yhteisön langettamista tuomioista. Joissakin tarinoissa on alasalmelaisen mittakaavan mukaan onnellinen loppu, kuin aikuisten sadussa. Toisissa päivä päättyy vähemmän suotuisasti, mutta jonkinlaiseen tasapainoon päästään, vaikka se olisi sitten saavutettava joka aamu uudestaan.
Päivi Alasalmi

Kirjailija

Päivi Alasalmi

Akaassa asuva Päivi Alasalmi (s. 1966) on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja ja satukirjoja, ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Kolmenkymmenenviiden vuoden kirjailijanura pitää sisällään jo lähes kolmekymmentä julkaistua teosta – ja kirjoittaminen jatkuu.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 160
  • Koko 142 x 219 mm
  • Kirjastoluokka 84.2
  • ISBN 9789512083374
  • Gummerus kustannus, syyskuu 2010