Hepoa Tallinnaan

Hepoa Tallinnaan

Hepoa Tallinnaan

Erkki Toivanen ja Bridget Jones samassa persoonassa

Eräänä päivänä Suomen Tietotoimiston toimittaja Marjo Näkki astui ulos pomonsa huoneesta ja tajusi juuri lupautuneensa STT:n Tallinnan-kirjeenvaihtajaksi. Etelänaapurista ei ollut kokemusta sen enempää kuin viron kielen taitoakaan, mutta seikkailumieltä sitäkin enemmän.

Virallisen kirjeenvaihtajantyön ohella Näkki harjoitti myös epävirallista kirjeenvaihtoa ja piti lähipiirin perillä odysseian etenemisestä. Raporttien maine alkoi levitä ja saada legendaarisia piirteitä. Näkki kuvaa elämää tiedonvälityksen kulisseissa niin riemukkaasti, että aina ei tiedä, lukeeko hykerryttävää mediasatiiria, kiinnostavasta näkökulmasta kirjoitettua kuvausta Baltian nykytilanteesta vai vetävää viihderomaania nuoren sinkkunaisen seikkailuista ulkomailla. Tutuiksi tulevat Viron Andrus Ansip, Suomen Alexander Stubb, Ivo Nikkolon asusteet, reisiagentit sekä Riina, Näkin hevonen, jonka muuttaessa lähti poliisille vihje: hepoa on menossa Suomenlahden yli useamman sadan kilon kertaerä.

Marjo Näkki

Kirjailija

Marjo Näkki

Marjo Näkki (s. 1976) on toimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt Itämeren-, Baltian- ja Venäjän-kirjeenvaihtajana Ylellä ja STT:llä. Hän juontaa Yle Radio 1:n Ykkösaamua ja Pääministerin haastattelutuntia.

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä Noin 250
  • Koko 138 x 208 mm
  • Kirjastoluokka 47.21
  • ISBN 9789512083398
  • Gummerus kustannus, lokakuu 2010

Kirjailijan tuotantoa


TUTUSTU MYÖS