Tähtisumua

Tähtisumua

Tähtisumua

Rakastettujen ikivihreiden tarinat

Tähtisumua-teos kiidättää lukijan iskelmän, viihde- ja elokuvamusiikin sekä jazzin historiaan. Pitkän linjan musiikkitoimittaja Jake Nyman on koonnut musiikinystävälle tuhdin tietopaketin toisesta maailmansodasta tähän päivään asti. Kiehtovat tarinat kietovat yhteen niin musiikin kulta-aikojen ikivihreitä hittejä Moonlight serenadesta Cherbourgin sateenvarjojen tunnussäveleen kuin kuuluisia laulajia Ella Fitzgeraldista Dean Martiniin.

Nostalgisella matkalla säihkyvät sota-ajan iskelmät, lattarihitit, jazz-iskelmät sekä iskelmät Englannista, Ranskasta, Italiasta ja USA:sta. Myös valkokankaan rakastetuin musiikki pääsee esiin, eikä kotimaisiakaan sävelmiä unohdeta. Luvassa on siis muistoja ja musiikkia, jotain ”toisesta ajasta, toisesta maailmasta”, kuten Humphrey Bogart lausahti elokuvassa Casablanca.

Kirjassa on Amelia Nymanin mustavalkokuvitus sekä värillinen kuvaliite.

”Nurkassa istui vanha heppu, joka soitti pianoa. Hän aloitti kappaleen Travlin’, ja minä lauloin. Asiakkaat lakkasivat juomasta ja kääntyivät ympäri katsomaan minua.”
– Billie Holiday
Jake Nyman

Kirjailija

Jake Nyman

Legendaarinen musiikkitoimittaja Jake Nyman (s. 1949) on tehnyt radio-ohjelmia Ylessä vuodesta 1972 alkaen. Tunnetuimpia niistä ovat Kovan päivän ilta, Onnenpäivä, Nuorten sävellahja, Rockradio ja Tähtisumua. Hän on myös kirjoittanut useita populaarimusiikin tieto- ja hakuteoksia.

Uutiset

Kirjan tiedot

  • Sidosasu Sidottu
  • Sivumäärä 328
  • Koko 160 x 219 mm
  • Kirjastoluokka 78.993
  • ISBN 9789512083633
  • Gummerus kustannus, elokuu 2011